Βουλή

30 Νοεμβρίου 2018 15:38

“Ασφυκτικό πρέσινγκ” σε Σταθάκη από ΝΔ-ΔΗΣΥ για τη ΔΕΠΑ

Text to Speech

Ο Υπουργός Ενέργειας τόνισε πως «η Κυβέρνηση δεν σιωπά» και παρέπεμψε στη συζήτηση επερώτησης την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

“Ασφυκτικό πρέσινγκ” σε Σταθάκη από ΝΔ-ΔΗΣΥ για τη ΔΕΠΑ

Ξεκάθαρες απαντήσεις για την υπόθεση της ΔΕΠΑ ζητά η αντιπολίτευση και κατηγορεί την κυβέρνηση για εκκωφαντική σιωπή.

Στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για τη ΔΕΗ, τόσο οι επερωτώντες βουλευτές της όσο και της ΔΗΣΥ, άσκησαν “ασφυκτικό πρέσινγκ” στον Γιώργο Σταθάκη να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα για το μεγάλο -όπως είπαν- σκάνδαλο.

«Η Κυβέρνηση δεν σιωπά», αντέτεινε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και παρέπεμψε στη συζήτηση επερώτησης ειδικά για την υπόθεση της ΔΕΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, όπου θα αποδειχθεί «αν το σκάνδαλο είναι φαντασιακό, υπαρκτό ή ανύπαρκτο». Περνώντας στην αντεπίθεση σημείωσε με έμφαση πως θα προσπαθήσει πολύ η αντιπολίτευση να κλονίσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΗ - ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

«Υπάρχει δίωξη εναντίον στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκε Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΕΠΑ για απόπειρα παράνομης ανταλλαγής ακινήτων. Υπάρχει δημόσια τοποθέτηση του εν λόγω στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι έπαιρνε εντολές γι’ αυτήν την παράνομη ενέργεια από έξι υπουργούς. Δεν μπορείτε να σιωπάτε και πολύ περισσότερο δεν μπορείτε να κουνάτε το δάχτυλο στη ΝΔ», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε υψηλούς τόνους, διερωτήθηκε γιατί ακίνητα αξίας 9 εκατ. ευρώ δόθηκαν για ανταλλαγή με άλλα αξίας 90 εκατ. ευρώ  «Θα μας πει η Κυβέρνηση αν είναι αλήθεια ή όχι ότι επιχειρήθηκε επί ημερών σας να γίνει παράνομη ανταλλαγή ακινήτων για συμψηφισμό χρεών μεταξύ ΔΕΠΑ και ΕΛΦΕ Λαυρεντιάδη;», είπε.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε για κραυγαλέο σκάνδαλο, ενώ συνέδεσε την υπόθεση αυτή με τον χειρισμό της υπόθεσης C4I και τη στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη. «Για τον πρώην Πρωθυπουργό ο φάκελος ήρθε αμελλητί στην Βουλή, χωρίς κανένα έγκυρο στοιχείο, αλλά ο φάκελος που εμπλέκει πέντε Υπουργούς και το Μέγαρο Μαξίμου δεν αντιμετωπίζεται το ίδιο», είπε.

«Το θέμα της ΔΕΠΑ έχει γίνει σε σειρές, το έχουμε κάνει Netflix», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

ΒΟΥΛΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε, πάντως, πως οι σημερινές οφειλές των 120 εκατ. ευρώ προκύπτουν από αρχικό χρέος 80 εκατ. ευρώ επί των ημερών της ΝΔ, συν 25 εκατ. ευρώ από τους τόκους υπερημερίας επί αυτών των χρεών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO