Πολιτική

29 Μαΐου 2019 21:49

Άγριες κόντρες για Ασφαλιστικό και 120 δόσεις

Διάβασέ μου το...

Στουρνάρας και Πολάκης «διασταύρωσαν τα ξίφη» τους για την συμμετοχή ιδιωτών στο σύστημα Ασφάλισης, ενώ φωτιές «άναψε» και μια δήλωση του Γιάννη Βρούτση.

Άγριες κόντρες για Ασφαλιστικό και 120 δόσεις
-

Με την πόλωση του πολιτικού σκηνικού, όσο βαδίζουμε προς τις εθνικές κάλπες, η οικονομία, όπως όλα δείχνουν, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και τα προεόρτια ξεκίνησαν, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να ξεκινούν…. τον αγώνα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένει για τρεις πυλώνες στο ασφαλιστικό, με συμμετοχή και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, και τον Παύλο Πολάκη, να ξεσπά μέσω του Facebook.

«Για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος πρέπει να συμπληρωθούν με συστήματα επαγγελματικής ασφάλισης του δεύτερου πυλώνα και με προσωπικά συνταξιοδοτικά προϊόντα του τρίτου πυλώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

«Για πες, για πες!!! Φαντάσου μετα τις εθνικές εκλογές τι ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ,αν τωρα μετα τις ευρωεκλογές και την ήττα του Συριζα ,ΛΕΝΕ αυτα!!», τόνισε σε ανάρτηση του ο κ. Πολάκης.

Ο Μάκης Βορίδης πάντως, υποστήριξε στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ότι «ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την άποψή του ως Διοικητής της ΤτΕ και αυτά που λένε δεν εκφράζουν την ΝΔ».

Αχτσιόγλου - Βρούτσης

Αντιπαράθεση και για τις 120 δόσεις

Το ασφαλιστικό όμως δεν είναι το μόνο πεδίο αντιπαράθεσης. Φωτιά άναψαν οι δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση χθες για τις 120 δόσεις, που κατά τον ίδιο διαστρεβλώθηκαν από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. Ο Κ. Βρούτσης επανήλθε σήμερα, και η απάντηση ήταν ακαριαία από την υπουργό Εργασίας.

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά θα ενισχυθεί από τη ΝΔ. Πρόκειται για μια χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την βαριά ήττα συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, να αλλοιώνει την πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Από την πλευρά της η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσίογλου, υπογράμμισε μιλώντας για το πρόγραμμα της ΝΔ, «ένα πρόγραμμα που πάντα υπήρχε, όπως εξήγησα. Ένα πρόγραμμα που ήταν πάντα εκεί για τη ΝΔ και το οποίο αντιλαμβάνεται την αύξηση των μισθών, την αύξηση των συντάξεων, την ενίσχυση του εισοδήματος δηλαδή των εργαζομένων, και των ασφαλισμένων, ως ένα αντιαναπτυξιακό μέτρο».