Πολιτική

22 Οκτωβρίου 2019 19:59 Τελευταία ενημέρωση : 22 Οκτωβρίου 2019 20:51

Προανακριτική για Novartis: “κόκκινη κάρτα” σε Πολάκη και Τζανακόπουλο από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Διάβασέ μου το...

Γιατί ζητούν την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή.

Προανακριτική για Novartis: “κόκκινη κάρτα” σε Πολάκη και Τζανακόπουλο από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Εκτός Προανακριτικής Επιτροπής θέλουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο και για το λόγο αυτό θα ζητήσουν την εξαίρεση τους.

Για τη ΝΔ, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να έχουν ρόλο εξεταστή, καθώς φέρεται να γνώριζαν λεπτομέρειες της δικογραφίας και είχαν προαναγγείλει διώξεις πριν τις ασκήσει η Δικαιοσύνη. Κατά την άποψη της πλειοψηφίας, και οι δύο πρέπει να κληθούν ως μάρτυρες. Το ΚΙΝΑΛ από την άλλη, τους έχει εντάξει στον κατάλογο των μαρτύρων.  

Βουλευτές της ΝΔ θύμιζαν πως ο κ. Πολάκης σε συνέντευξή του είχε πει πως γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισκεφθεί, ως μη όφειλε, τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση.

Την ίδια τακτική ενδέχεται να ακολουθήσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την εξαίρεση του Θανάση Πλεύρη με την αιτιολογία ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου φαίνεται να εκπροσωπούν εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

«Θα βγούμε μόνο σηκωτοί από την αίθουσα της Γερουσίας», φέρεται να είπε σε έντονο ύφος ο Παύλος Πολάκης και υποστήριξε ότι όσοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο και την «κλεψιά» δεν θα μπουν στο κάδρο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ