Πολιτική

21 Ιανουαρίου 2020 14:11

Δένδιας: χρειάζεται αρραγές εθνικό μέτωπο απέναντι στην “υπαρκτή απειλή”

Διάβασέ μου το...

Τι ζήτησε από τα κόμματα ο ΥΠΕΞ και τι είπε για την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Δένδιας: χρειάζεται αρραγές εθνικό μέτωπο απέναντι στην “υπαρκτή απειλή”
-

 

Αρραγές εθνικό μέτωπο απέναντι στην “υπαρκτή απειλή” ζήτησε ο Νίκος Δένδιας στη συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, της  νέας αμυντικής συμφωνίας  με τις ΗΠΑ. 

“Δυστυχώς, οι καιροί δεν είναι οι πιο ήρεμοι και οι πιο ομαλοί”, επεσήμανε στην παρέμβασή του ο υπουργός Εξωτερικών, στέλνοντας το σαφές μήνυμα πως "η αρραγής εθνική ενότητα είναι κεφάλαιο για τη χώρα, το πολιτικό σύστημα μετά τη 10ετή εμπειρία της κρίσης, οφείλει να αντιλαμβάνεται την υπαρκτή απειλή και να την αντιμετωπίζει με όπλο την αδιατάρακτη εθνική ομόνοια”. 

Ο κ. Δένδιας απηύθυνε έκκληση στα κόμματα να σταθούν έξω από τις κομματικές γραμμές στα εθνικά θέματα, στηρίζοντας τη συμφωνία, η οποία είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. “Η συμφωνία διασφαλίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, ενώ διευρύνει το αμερικανικό αποτύπωμα στην περιοχή, που επιδιώκει η κυβέρνηση”, είπε και απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί παγώματος της συμφωνίας, είπε ότι “η  σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας αλλά υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι μια από τις ακρογωνιαίες λίθους”. Διαμήνυσε ακόμη, πως η συμφωνία αυτή και η υπερψήφισή της είναι απολύτως απαραίτητη για το δικό μας αμυντικό σχεδιασμό και την εξωτερική πολιτική. 

Χαρακτήρισε θετική την παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη και ανέφερε ότι η χώρα δεν παίρνει ένα μεταχειρισμένο υλικό, αλλά τεχνογνωσία και πρόσβαση για να τα χρησιμοποιήσει σε προηγμένα τεχνολογικά, οπλικά συστήματα. Αποκάλυψε ακόμη, ότι το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ που παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε την μετατροπή όλων των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα στο πρότυπο της Σούδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ