Πολιτική

12 Απριλίου 2023 21:17

“Qatar Gate”: Η Εύα Καϊλή σε ξεχωριστό σπίτι από τον Τζιόρτζι

Διάβασέ μου το...

Το σχόλιο του δικηγόρου της για το ότι θα μείνει σε ξεχωριστό σπίτι από τον σύντροφό της και το κώλυμα για την άμεση αποφυλάκισή της.

“Qatar Gate”: Η Εύα Καϊλή σε ξεχωριστό σπίτι από τον Τζιόρτζι
-

Ρεπορτάζ: Ισαάκ Καρυπίδης, Νικόλας Βαφειάδης

Σε ξεχωριστό σπίτι από τον σύντροφό της θα μείνει μετά την αποφυλάκισή της η Εύα Καϊλή, όπως είπε ο δικηγόρος της. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι, έτσι κι αλλιώς θα ήθελε να μείνει σε άλλο σπίτι από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι η Εύα Καϊλή.

Η ανακοίνωση της αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή έγινε νωρίς το απόγευμα, όμως από το πρωί είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου η οποία μάλιστα θα ήταν θετική για την κα Καϊλή μπορεί να έβγαινε ακόμη και σήμερα χωρίς να χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί η αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση των δικαστών.

Όπερ και εγένετο. Και αυτό με το σκεπτικό πως έτσι ακριβώς έγινε με τον Μαρκ Ταραμπέλα για τον οποίο αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του χωρίς να χρειαστεί να συνεδριάσει το προδικαστικό συμβούλιο. Έτσι λοιπόν γύρω στις 4 ώρα Ελλάδος ανακοινώθηκε η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με περιοριστικούς όρους. Θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα αποφυλακιστεί είτε την Παρασκευή είτε τη Δευτέρα εξαρτάται καθαρά από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ένα μεγάλο ζήτημα για το πόσο γρήγορα θα βγει η κα Καϊλή είναι το πόσο γρήγορα θα βρεθεί βραχιολάκι καθώς φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη στο Βέλγιο.

Δηλώσεις για την αποφυλάκιση της έκαναν και οι δύο δικηγόροι της Ο Βέλγος δικηγόρος της Σβεν Μαρί είπε: «Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κυρία Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερη από τον εισαγγελέα Κλεζ και μπορεί να πάει σπίτι της υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε o Μαρί σε μια σύντομη δήλωση.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει νωρίτερα ο Σβεν Μαρί, στο Euronews, υπήρξε «καταπέλτης» κατά των βελγικών δικαστικών Αρχών. Όχι μόνο επέμεινε στην αθωότητα της Εύας Καϊλή, αλλά κατηγόρησε ευθέως τους ανακριτές και τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα για ακραία προκατάληψη και πλήρη έλλειψη σεβασμού στο τεκμήριο της αθωότητας.

«Η κ. Καϊλή έχει ανακριθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες για περισσότερες από 15 ώρες. Η κ. Καϊλή έχει απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και σε όλες τις κατηγορίες των ανακριτών. Οπότε, προφανώς υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι ούτε ο δικαστής ανακριτής, ούτε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, ούτε οι ανακριτές θέλουν να ακούσουν τις απαντήσεις της κ. Καϊλή. Εγκλωβισμένοι στην άποψή τους, που είναι στον αέρα, θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Αλλά αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που δίνει η κ. Καϊλή».

O διάσημος Βέλγος δικηγόρος κατηγορεί εμμέσως τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα του Βελγίου, ο οποίος πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί, ότι  χρησιμοποίησε την πρώην Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ως τρόπαιο και ως προειδοποίηση στους άλλους ευρωβουλευτές.

«Υποθέσεις όπως της κ. Καϊλή, θεωρούνται ως ένα τρόπαιο ή σύμβολο και επιδεικνύονται όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένας ποδοσφαιριστής υψώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν η κ. Καϊλή εδώ υψώνεται ως ένα σύμβολο για να πουν, ακόμη κι αν έχεις μια υψηλή θέση,  θα μείνεις στη φυλακή. Κι αυτό γίνεται, ειδικά για να πουν στους άλλους βουλευτές μην εμπλακείτε σε υπόθεση διαφθοράς, διότι θα μείνετε πολύ καιρό στη φυλακή».

Ειδήσεις σήμερα: 

Αγρότες: Αποζημιώσεις και έκτακτες ενισχύσεις από τη Μεγάλη Τετάρτη

Τζανερίκος: η καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας, τα ερωτήματα και οι αντιδράσεις

Ιωάννινα - Οπαδική βία: Προφυλακιστέοι πέντε κατηγορούμενοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ