Δικαιοσύνη

09 Ιουλίου 2014 10:00

Στις ανακρίτριες ο Νίκος Μίχος

Text to Speech

Για συμπληρωματική απολογία καλείται σήμερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος.

Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής απολογείται για συμπληρωματικές κατηγορίες ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Μίχος.

Ο βουλευτής κλήθηκε να λογοδοτήσει για κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης και -πλημμεληματικού βαθμού- παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Σε δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής έχει παραδεχθεί πως κατείχε παράνομα ένα όπλο, για λόγους δικής του ασφάλειας, όπως υποστηρίζει, αλλά αρνείται πως το επίμαχο αντικείμενο συνδέεται, όπως του αποδίδεται στο κατηγορητήριο, με παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής είναι κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και μετά την απολογία που είχε δώσει τον περασμένο Οκτώβριο αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Αύριο στο Εφετείο αναμένεται να βρεθεί ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, στον οποίο επίσης έχει απαγγελθεί συμπληρωματική κατηγορία για διακεκριμένη οπλοκατοχή και εκτός απροόπτου η απολογία του θα είναι και η τελευταία, την οποία λαμβάνουν οι ανακρίτριες της υπόθεσης, που κλείνουν τις επόμενες ημέρες την έρευνα τους.

Στο μεταξύ το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο που δημοσίευσε το Russia Today στο οποίο οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε αστυνομικούς.

VIDEO