Γενικά

21 Ιουλίου 2015 18:17

Άρχισε η διανομή των καρτών Αλληλεγγύης

Text to Speech

Η διανομή των καρτών Αλληλεγγύης γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).


Μέσω των ΚΕΠ ξεκίνησε, την Τρίτη, η διανομή των καρτών Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Οι κάρτες ενεργοποιούνται από την Παρασκευή 24 Ιουλίου και οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν POS (μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών).

Αυξάνεται ο αριθμός των αιτήσεων στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ για απόρους

Την πρώτη εβδομάδα  μετά την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους ο αριθμός των αιτήσεων έχει φτάσει τις 10.873, εκ των οποίων οι 5.680 υποβλήθηκαν ιδιωτικά, ενώ οι 5.193 από τους Εταίρους. Οι 10.873 αιτήσεις αντιστοιχούν σε 24.567 άτομα. Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την καταβολή αιτήσεων είναι η 5η Αυγούστου 2015.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερωθούν είτε στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.eiead.gr/  επιλέγοντας τον σύνδεσμο ΤΕΒΑ, είτε ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία διαμένουν, από τον Επικεφαλής Εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης, από τους Εταίρους αυτής και από τις άτυπες Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Στη συνέχεια μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ είτε ιδιωτικά από τον προσωπικό τους υπολογιστή στην ηλεκτρονική  διεύθυνση: https://www.idika.org.gr/teba/, είτε στα σημεία που έχει ορίσει ο Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, είτε στις άτυπες Δομές.

VIDEO