Γενικά

19 Οκτωβρίου 2016 21:43

Break the chain: Εκστρατεία για την καταπολέμηση του trafficking

Text to Speech

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ηµέρα κατά της Εµπορίας Ανθρώπων.

Break the chain: Εκστρατεία για την καταπολέμηση του trafficking

Στις 22 και 23 Οκτωβρίου διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ “Break the Chain” στην Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εµπορίας Ανθρώπων.

Το πολυθεµατικό Φεστιβάλ έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στην εμπορία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (Αnti-Τrafficking Campaign). Εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εµπορίας Ανθρώπων (Trafficking) του Υπουργείου Εξωτερικών, Ηρακλή Μοσκώφ, σε συνδιοργάνωση µε την Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων.

Την εκστρατεία “Break the Chain” στηρίζουν με το μήνυμά τους, «Ας μη μείνουμε αμέτοχοι» οι δημοσιογράφοι, Μαρία Χούκλη, Νόνη Καραγιάννη και Σία Κοσιώνη.

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ “Break the Chain” είναι πλούσιο από δράσεις Πολιτισμού και Εκπαίδευσης που συνδέονται με όλες τις εκφάνσεις της εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων από άνθρωπο.

Για δύο ημέρες, από τις 10.30 έως τις 23.30, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί δράσεις Τέχνης και Ενημέρωσης για όλες τις ηλικίες. Θεατρικές παραστάσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, χορός, δημιουργικά και εκπαιδευτικά workshops εμπλουτίζουν το πρόγραμμα και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης.

Φεστιβάλ - Break The Chain - Εμπορία & Εκμετάλλευση Ανθρώπων - Τεχνόπολη Δήµου Αθηναίων

Και τις δύο ημέρες το κοινό μπορεί να επισκεφθεί ολοήμερες εκθέσεις:

 • Έκθεση Φωτογραφίας ανεξάρτητων φωτογράφων και Έκθεση Φωτογραφίας «Το γλυκόπικρο ταξίδι του παγωτού» από την Fair Trade Hellas,
 • Έκθεση της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών,
 • Εκθεση Ζωγραφικής ενός παιδιού πρόσφυγα από την PRAKSIS,
 • Έκθεση κειμένων ασυνόδευτων ανηλίκων από την Μετάδραση,
 • Έκθεση Γραφιστικών έργων σε συνεργασία με το +DESIGN,
 • Έκθεση Εικαστικών & video installation ανεξάρτητων καλλιτεχνών,
 • Έκθεση Μασκών «Τα παιδιά που πέρασαν τη θάλασσα και το παιχνίδι με τις μάσκες» - Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Save the Children, ECHO, Children and Family Protection Support Hub.

Φεστιβάλ - Break The Chain - Εμπορία & Εκμετάλλευση Ανθρώπων - Τεχνόπολη Δήµου Αθηναίων

Επιπλέον, το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 10.30 – 18.30 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: «Σπάσε την αλυσίδα της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθώπων». Οι θεματικές της επιστημονικής Ημερίδας είναι:

 • Η ανίχνευση και ο εντοπισμός θυμάτων εμπορίας στο πλαίσιο της διαχείρισης των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών
 • Οι γκρίζες ζώνες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης
 • Μορφές εκμετάλλευσης ευάλωτων παιδιών
 • Η ένταξη της εκπαίδευσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε Προγράμματα Σπουδών
 • Ο ρόλος του Ιδιωτικού Τομέα στην καταπολέμηση της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων

VIDEO