Δικαιοσύνη

18 Ιανουαρίου 2017 17:26

Mηνυτήρια αναφορά εναντίον του Σώρρα

Text to Speech

Δημοσιογράφος ζητά την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα.

Mηνυτήρια αναφορά εναντίον του Σώρρα

 
Της Λίας Κοντοπούλου  

Την άσκηση ποινικής δίωξης και την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα ζητεί με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.  

Μεταξύ των αδικημάτων που περιλαμβάνονται στην μηνυτήρια αναφορά είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η απάτη κατ’ εξακολούθηση, η απάτη κατά του ελληνικού Δημοσίου, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η διέγερση των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, η παράβαση καθήκοντος και εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα. 

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται και κατά ενός ακόμα Έλληνα, κατοίκου Νέας Υόρκης, και κατά παντός άλλου προσώπου, ενώ ζητείται να διερευνηθούν από τις αρχές και τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, φορέων και κομμάτων για πράξεις ή παραλείψεις τους σχετικά με την υπόθεση Σώρρα. 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυσή του ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, «εις τα πλαίσια της δημοσιογραφικής μου δραστηριότητας επεσήμανα από το έτος 2009 και με μεγαλύτερη έμφαση κατά τα έτη 2011 και 2013 την ανάπτυξη ενός παράδοξου  φαινομένου κραυγαλέας εξαπατήσεως των πολιτών στην ελληνική επικράτεια με βασικό εμπνευστή και ενορχηστρωτή της τον καταμηνυόμενο, τουλάχιστον ως προς τη δημόσια λειτουργία του και τις προς τα έξω σχέσεις του, χωρίς εκ παραλλήλου να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας και των αρμοδίων αρχών αυτής». 

 Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται εκτενής αναφορά στην επίμαχη απόφαση 67650/13 του Η’ Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας με την οποία ο Αρτέμης Σώρρας και ο συγκατηγορούμενός του αθωώθηκαν για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Ο καταγγέλλων αναφέρει:  

«Η απόφαση τούτη, πέραν του γεγονότος ότι υιοθέτησε αβασάνιστα το σύνολο των ισχυρισμών των κατηγορούμενων, παρότι αυτοί προσκρούουν εις τους κανόνες της κοινής λογικής, ότι δηλαδή ο αθωωθείς κατηγορούμενος Αρτέμης Σώρρας διαθέτει πράγματι το υπέρογκο και εξωπραγματικό ποσό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο μάλιστα θα δανείσει στο ελληνικό Κράτος, εν τούτοις δεν έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούντο για μία τοσούτον σοβαρή υπόθεση, όπως επί παραδείγματι τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης». 

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος περιγράφει το πώς λειτουργεί η ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ του Α.Σώρρα χαρακτηρίζοντάς της «εγκληματική οργάνωση». 

«Αντίθετα η αθωωτική απόφαση αυτή έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μίας εγκληματικής οργανώσεως, της ΜΚΟ με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, οι ιθύνοντες της οποίας χρησιμοποιούν την απόφαση τούτη απροκάλυπτα ως την αδιαμφισβήτητη απόδειξη των ισχυρισμών τους και της οικονομικής τους ισχύος.

Εις την πραγματικότητα η ΜΚΟ αναπτύχθηκε με γραφεία σε όλη τη χώρα και με άγνωστο αριθμό μελών (κατ’ εκτίμιση 6-7.000), τα οποία στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον «όρκο του πολεμιστή», και έκαστος καταβάλει ένα ποσό μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής από 5-50 ευρώ με βάση τα εισοδήματά του.

Επιπλέον, η ΜΚΟ εισπράττει ένα ποσό 50 ευρώ για το κόστος κοινοποιήσεως του εξωδίκου προς τις Αρχές, με βάση το οποίο μέλη ή ενδιαφερόμενοι δηλώνουν άρνηση πληρωμής των οφειλομένων χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, Τράπεζες κλπ.

Τα μέλη αυτά υποχρεούνται αμέσως να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπαρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σώρρα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ΜΚΟ καθίσταται ο πραγματικός διαχειριστής όλη ς της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εκάστου μέλους, ενώ τα θύματα-μέλη συνεισφέρουν οικονομικά στους σκοπούς της οργάνωσης, αφού έχουν πειστεί με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον και θα απαλλαγούν από τα χρέη τους.

Είναι πρόδηλο ότι η όλη κατασκευή του μυθεύματος των 600 δις είχε ως αποκλειστικό σκοπό την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των μελών της οργάνωσης, οι οποίοι μάλιστα αναπτύσσουν σχέση μεσσιανισμού με τον καταμηνυόμενο, ο οποίος για να ενισχύσει αυτή την απατηλή μορφή εξάρτησης καταφεύγει σε άλλα μυθεύματα προς ενίσχυση του «ιδεολογικού μηχανισμού» της οργάνωσης, όπως την πώληση Απολλώνειας τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τη σχέση του με τη CIA, την κατοχή εκ μέρους του συνολικά 3 τρις και πολλών άλλων φληναφημάτων, τα οποία εμπεδώνουν την ενότητα των αφελών θυμάτων προς τον αρχηγό.» 

Σε δηλώσεις του, ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα στοιχεία. Επιπλέον, δήλωσε ότι έχει ζητήσει προστασία από τις αρχές, γιατί θεωρεί βέβαιο ότι θα δεχθεί απειλές, ενώ τόνισε ότι πρέπει να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO