Γενικά

26 Ιανουαρίου 2017 19:46

“Κόβουν” στα δύο την Ελλάδα οι αγρότες (φωτο+βίντεο)

Text to Speech

Κλειστή επ' α'οριστον η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας. Κλιμακώνουν τη στάση τους οι αγρότες. Πού θα στηθούν τα επόμενα μπλόκα.

“Κόβουν” στα δύο την Ελλάδα οι αγρότες (φωτο+βίντεο)

Κλιμακώνουν τη στάση τους οι αγρότες. Το μεσημέρι της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν τα πρώτα τρακτέρ από τα Φάρσαλα και τον Πλατύκαμπο Λάρισας στο μπλόκο της Νίκαιας ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και οι συνάδελφοί τους από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Μαζί με τους αγρότες, στο μπλόκο έφτασε και πορεία εργαζομένων, παρουσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για να δείξουν, όπως δήλωσαν, με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, από το μπλόκο της Νίκαιας, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είμαστε εδώ σήμερα, όπου θα στηθεί το μεγαλύτερο μπλόκο των αγροτών, για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη αλλά και την ενότητα του αγώνα μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Άλλωστε, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σταθερά εκφράζει την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των εργαζομένων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ».

Κλειστή επ' α'οριστον η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Κλειστή επ' α'οριστον και μέχρι να λυθούν τα αγροτικά μπλόκα, θα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας και με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Μπλόκα - τρακτέρ - αγρότες - Νίκαια

Να σημειωθεί, πως στο σημείο βρίσκονται από το μεσημέρι τρακτέρ και αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε από το μπλόκο: «Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, το μπλόκο της Νίκαιας θα στηθεί και θα ενισχυθεί. Την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας ξεκληρίζει δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Ήδη, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι στημένα αγροτικά μπλόκα. Όλοι επιμένουμε πως τα αιτήματά μας είναι δίκαια και θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε γιατί πρέπει να ζήσουμε».

Μπλόκα - τρακτέρ - αγρότες - Νίκαια

Πώς θα δειξάγεται η κυκλοφορία

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].

Μπλόκα - τρακτέρ - αγρότες - Νίκαια

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [ Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

Μπλόκα - τρακτέρ - αγρότες - Νίκαια

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Κλειστή και η Ιονία Οδός

Επ' αόριστον παραμένει κλειστός ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην Άρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, ξεκίνησαν χθες και θα συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Αντίρριου.

Το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας στο Λούρο έχει ενισχυθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρο Σπύρο Κλινάκη βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία, με το πανελλαδικό συντονιστικό.

Οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων, έπειτα από σύσκεψη των συλλόγων τους για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα καθοριστεί η μορφή συνέχισης του αγώνα τους.

Μπλόκο στη Σερρών - Θεσσαλονίκης

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμη και αιφνιδιαστικά προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνουν οι αγρότες των Σερρών, που για δεύτερη ημέρα σήμερα επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.

Προβληματισμένοι και επιφυλακτικοί οι αγρότες της Μαγνησίας. Μικρή η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Υποτονική έως και είναι η εικόνα που παρουσιάζουν στην Μαγνησία οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που είχαν εξαγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες από τους αγροτοσυνδικαλιστές, εξαιρουμένων εκείνων που είχαν εκδηλώσει τον προβληματισμό τους από την πρώτη στιγμή, όπως οι αγρότες του Αλμυρού και του Κάμπου.

Μπλόκα - τρακτέρ - αγρότες - Νίκαια

Σήμερα στον κόμβο του Αερινού δεν συγκεντρώθηκαν παρά μόνο τέσσερα τρακτέρ, με την ελπίδα ότι έως την Κυριακή ο αριθμός τους θα φθάσει τα 30 και τότε θα αποφασίσου, υπό τον Νίκο Αγγελή, τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Στην αερογέφυρα της Χλόης δεν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από τους αγρότες του Βελεστίνου, ενώ στα χωριά της Μαγνησίας, στον θεσσαλικό κάμπο, επικρατούσε ανάλογη εικόνα. Στο Στεφανοβίκειο δεν παρατάχθηκαν περισσότερα από 15 τρακτέρ στην πλατεία του χωριού, ενώ στο άλλο κεφαλοχώρι της περιοχής, στον Ριζόμυλο, τα τρακτέρ παρέμειναν στα γκαράζ και στις αυλές των αγροτών.

Ο αγρότης Δημήτρης Λουφόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε, ότι θα αποφασίσουν έως την Κυριακή για το τι θα κάνουν οι αγρότες της περιοχής.

Στον Αλμυρό, που ανέκαθεν έστηνε ένα από τα μεγαλύτερα και δυναμικότερα μπλόκα πανελλαδικά, στον κόμβο των Μικροθηβών, με την συμμετοχή και αγροτών από τα Φάρσαλα, εξακολουθούν να υπάρχει προβληματισμός και απροθυμία για νέες κινητοποιήσεις και προσανατολίζονται στην υποβολή υπομνήματος προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μπλόκα - τρακτέρ - αγρότες - Νίκαια

Ανασταλτικός παράγοντας είναι, πλην των κακών καιρικών συνθηκών, και η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, αφού σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν οι αγροτικές εργασίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO