Γενικά

26 Μαρτίου 2018 12:33

Η δημόσια απολογία των φαντάρων που βασάνισαν το σκυλάκι (βίντεο)

Text to Speech

Τι υποστηρίζουν οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του βίντεο με τον βασανισμό του σκύλου που πλέον είναι καλά στην υγεία του. Η παρέμβαση Καμμένου και η ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Η δημόσια απολογία των φαντάρων που βασάνισαν το σκυλάκι (βίντεο)

Το βίντεο που κυκλοφόρησε χθες και δείχνει δυο στρατιώτες να βασανίζουν ένα σκυλί και να το πετάνε σε γκρεμό, έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε την οργή όχι μόνο των ζωόφιλων, αλλά και του ΥΠΕΘΑ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος ζήτησε την εξέταση του περιστατικού και την απόδοση των αυστηρότερων ποινών.

Το βίντεο μπορεί να δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, αλλά είναι τραβηγμένο τον περασμένο Νοέμβριο και οι δυο φαντάροι που εμφανίζονται σε αυτό, έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και είναι πλέον πολίτες.

Οι δράστες της αποτρόπαιας ενέργειας, ταυτοποιήθηκαν και μάλιστα ζήτησαν δημόσια συγνώμη με κοινή τους δήλωση, στην οποία αναφέρουν.

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Νικόλαος Τζούνας

Γεώργιος Χαρίτος»

Το σκυλάκι είναι μια χαρά στην υγεία του

Το σκυλάκι είναι καλά στην υγεία του και ζει. Σε επίσημη ενημέρωση από τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αναφέρεται πως ο σκύλος ζει και θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας.

«Ένας παππούς το ταΐζει στο χωριό Πληκάτι, και καμιά φορά πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος», αναφέρει ο Σύλλογος. Μάλιστα, αύριο αναμένεται στο σημείο να μεταβούν μέλη του Φιλοζωϊκού σωματείου Κόνιτσας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε αναφέρει σχετικά με την υπόθεση:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.

Από εκεί και πέρα εκτός από την έρευνα που έχει ξεκινήσει το ΓΕΣ φαίνεται να έχει επιληφθεί του θέματος και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO