Γενικά

16 Νοεμβρίου 2018 07:53

Ιερά Σύνοδος: έκτακτη συνεδρίαση για τη Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Text to Speech

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ, μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» και υποστήριξε πως η συμφωνία δεν θα περάσει από την Ιερά Σύνοδο.

Ιερά Σύνοδος: έκτακτη συνεδρίαση για τη Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Εν μέσω θέσεων και αντιθέσεων, από κληρικούς και λαϊκούς, συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να αποφανθεί αναφορικά με το προσύμφωνο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.

Κατά τη διάρκειά της, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας», θα ενημερώσει τα μέλη της Συνόδου για το περιεχόμενο και τη σημασία της κατ' αρχήν συμφωνίας και εν συνεχεία θα ακολουθήσει συζήτηση επί της εισηγήσεως, προκειμένου να διαμορφωθούν τελικά οι θέσεις της Εκκλησίας από τους 82 Αρχιερείς της.

Εν αναμονή τελούν 9.200 κληρικοί, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα, διότι σύμφωνα με το προσύμφωνο θα τεθούν εκτός του δημόσιου ταμείου και ζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα για τη μισθοδοσία τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ, Πατήρ Γεώργιος, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» προέβλεψε ότι αν η καταρχήν συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου τεθεί σε ψηφοφορία, δεν θα περάσει από την Ιερά Σύνοδο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Αγανακτισμένος συνταξιούχος ιερέας διαμαρτυρόταν έξω από τη Μονή Πετράκη, κατά των ώρα προσέλευσης των ιεραρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO