Γενικά

06 Δεκεμβρίου 2018 19:49

Επίθεση σε ασθενοφόρο από συγγενή ασθενούς (εικόνες)

Text to Speech

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ εξηγεί γιατί ζήτησε από τον πατέρα του δράστη τα χρήματα για την επισκευή του οχήματος.

Επίθεση σε ασθενοφόρο από συγγενή ασθενούς (εικόνες)

Μία πρωτοφανή επίθεση από συγγενή ασθενούς δέχθηκε το πλήρωμα ασθενοφόρου στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στην παράδοση της ασθενούς στο νοσοκομείο, ο σύζυγός της προπηλάκισε τους διασώστες, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση κατά για την διακομιδή της.

Εκτός εαυτού, ο σύζυγος έσπασε το παρμπρίζ και έναν καθρέφτη του οχήματος. Σχετικές φωτογραφίες δημοσίευσε το enikos.gr

Όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ δεν προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά αλλά ζήτησε από τον πατέρα του δράστη τα χρήματα για την επισκευή του ασθενοφόρου.

Διευκρινίσεις για το περιστατικό έδωσε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και τον λόγο της αντίδρασής του:

«Την Πέμπτη 15/11/18 ενημερώθηκα από το Γραφείο Κίνησης του ΕΚΑΒ ότι διαμαρτυρόμενος πολίτης με καταγωγή Ρομά επιτέθηκε και προκάλεσε ζημιές σε ασθενοφόρο κατά την παράδοση ασθενούς στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”. Το περιστατικό είχε ως εξής: Τα πληρώματα ασθενοφόρου παρέλαβαν ασθενή από την περιοχή των Λιοσίων, ενώ κατά τη διάρκεια της διακομιδής, το ασθενοφόρο ακολουθούσε και ο σύζυγος της ασθενούς με δικό του όχημα. Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, ο σύζυγος διαμαρτυρήθηκε στους εργαζόμενους ότι δεν έτρεχαν κατά τη διαδρομή και εν συνεχεία μαινόμενος προκάλεσε ζημιές στο ασθενοφόρο. Συνελήφθη από την Αστυνομία και μαζί με τους δύο εργαζόμενους του πληρώματος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στην οδό Σεβαστουπόλεως. Εκεί παρουσιάστηκα κι εγώ προσωπικά, καθώς επίσης και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ προσήλθε και ο πατέρας του δράστη ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε την ιδιότητα του “Πρόεδρου των Ρομά”.»

Επίθεση - ασθενοφόρο - ΕΚΑΒ

«Εξετάζοντας επιτόπου την δυνατότητα κατάθεσης μήνυσης για τις φθορές στο ασθενοφόρο και κατά τη συζήτηση που είχα με τα εμπλεκόμενα πληρώματα, μου ζήτησαν να μην εμπλακούν περαιτέρω σε σχετικές δικαστικές διαδικασίες (έστω και ως μάρτυρες), φοβούμενοι τυχόν συνέπειες στην περίπτωση ενός πιθανού επόμενου σήματος διακομιδής από τη συγκεκριμένη περιοχή. Επικοινώνησα με τον νομικό σύμβουλο του ΕΚΑΒ και αφού προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα οι υπεύθυνοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Κέντρου, κοστολόγησαν τη ζημιά στα 1.000 ευρώ. Προκειμένου λοιπόν να διασφαλίσω με κάθε τρόπο την αποζημίωση για την αποκατάσταση της ζημιάς στο όχημα, ζήτησα από τον πατέρα του δράστη να καταβάλλει το ποσό αυτό, αφού ήδη η Αστυνομία είχε προβεί σε μήνυση  αυτεπαγγέλτως. Εκείνος συμφώνησε και παρέδωσε τα χρήματα στον παρόντα Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, παρουσία ενός ακόμα μέλους του Σωματείου Εργαζομένων και ενός εργαζομένου του συνεργείου. Τα χρήματα μετρήθηκαν και θα παραδίδονταν στο λογιστήριο, το οποίο και θα εξέδιδε σχετική απόδειξη είσπραξης του ανωτέρω ποσού και η οποία θα δίνονταν στους καταβάλλοντες την επόμενη μέρα. Όπως και έγινε φυσικά (αντίγραφο της απόδειξης με ημερομηνία 16-11-2018 υποβάλλω συνημμένα).»

Επίθεση - ασθενοφόρο - ΕΚΑΒ

«Όσο για το ασθενοφόρο, έχει μεταφερθεί ήδη στο συνεργείο της επισκευάστριας εταιρείας προς επισκευή, ενώ ουδεμία συναλλαγή έγινε παράνομα και ουδέποτε προέβην σε οποιοδήποτε παζάρι με τον εμπλεκόμενο για την επισκευή και την κάλυψη της ζημιάς. Θεωρώ ότι με τις ενέργειές μου, υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον και εξασφάλισα τη γρήγορη επισκευή ενός ασθενοφόρου, που παρέχει τόσο πολύτιμες για το κοινό υπηρεσίες καθημερινά.»

VIDEO