Κοινωνία

03 Ιουλίου 2019 11:37 Τελευταία ενημέρωση : 03 Ιουλίου 2019 21:55

Η απόφαση για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Διάβασέ μου το...

Το σκεπτικό της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών για τους τέσσερις κατηγορούμενους για την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου και οι ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Η απόφαση για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου
-

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 20 χρόνων κατά συγχώνευση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και συμμορία ήταν η τιμωρία που επέβαλαν οι δικαστές στον βασικό κατηγορούμενο της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μαριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για απόπειρα εκβίασης με αναστολή.

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα εν μέσω λυγμών ενώ κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο του φώναξε: « ο Θεός να σε συγχωρήσει».

Επίσης το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων για την υπόθεση. Η εισαγγελέας επισήμανε ότι προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους στο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και άλλα πέντε πρόσωπα συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ