Κοινωνία

03 Δεκεμβρίου 2019 23:47

Δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος επί 19 χρόνια με πλαστή ταυτότητα

Διάβασέ μου το...

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Εφετείο ο αλλοδαπός για τον θάνατο ηλικιωμένης στην Κω. Υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος επί 19 χρόνια με πλαστή ταυτότητα
-

Η δολοφονία της 85χρονης Μαρίας Καπλανίδου τον Ιούλιο του `98, είχε συγκλονίσει τη Κω. Ο δολοφόνος  εισέβαλε σπίτι της με σκοπό τη ληστεία κι όταν η 85χρονη αντιστάθηκε, την χτύπησε μέχρι θανάτου. Ένα αποτύπωμα παλάμης, οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη του δράστη, 19χρόνια μετά!

Πρόκειται για 52χρονο Αλβανό, ο οποίος υποστήριξε ισχυρίστηκε ότι την γυναίκα σκότωσε φίλος του κι όχι αυτός! Μόνο που τόσο πρωτόδικα, όσο και σε Δεύτερο βαθμό, καταδικάστηκε σε ισόβια!

«Ο φίλος μου μπήκε από το παράθυρο, εγώ περίμενα έξω. Άκουσα θορύβους και μπήκα από τη σίτα να δω τι είχε γίνει. Την βρήκα στο πάτωμα αιμόφυρτη, την άγγιξα για να βοηθήσω, να τη συνεφέρω. Έτσι βρήκαν τα αποτυπώματά μου σπίτι της», είπε ο 52χρονος..

Το 2001, η Ασφάλεια ταυτοποίησε τον 52χρονο, απο τα  αποτυπώματά του στο σπίτι της ηλικιωμένης -  με αυτά ενός ατόμου, που είχε συλληφθεί για κλοπή στη Κρήτη το 1997. Μόνο που τα στοιχεία της ταυτότητάς του ήταν διαφορετικά!

Μετά το φονικό ο δράστης έφυγε για χρόνια στη πατρίδα του, αλλά επέστρεψε  στην Ελλάδα. Όταν πήγε το 2017 να ανανεώσει τα χαρτιά του συνελήφθη. Πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ισόβια -  όπως και στο Εφετείο, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό!.

Τα όσα υποστήριξε ο δράστης, δεν έγιναν δεκτά από το Δικαστήριο  -  με την Εισαγγελική  Λειτουργό να μιλά μεταξύ άλλων,  "για σκληρό και βίαιο θάνατο της 85χρονης.