Κοινωνία

07 Μαΐου 2021 15:17 Τελευταία ενημέρωση : 07 Μαΐου 2021 20:33

Επίθεση με βιτριόλι: Σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρεται στο βούλευμα των δικαστών, μετά και την απολογία-ομολογία της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα.

Επίθεση με βιτριόλι: Σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη
-

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται να δικαστεί για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας η 35χρονη κατηγορουμένη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος τής Ιωάννας Παλιοσπύρου, στις 20 Μαΐου 2020, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Οι δικαστές με το βούλευμα τους (αριθμός 1510/2021) κρίνουν ότι η κατηγορουμένη πρέπει να δικαστεί για την κατηγορία που από την αρχή τής αποδόθηκε, αποδεχόμενοι και την πρόταση του Εισαγγελέα Γιώργου Νούλη.

35χρονη - βιτριόλι - ανακριτής

Επικαλούμενος στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, ο κ. Νούλης έκρινε πως η 35χρονη πρέπει να δικαστεί από το Κακουργιοδικείο για την κατηγορία που της απαγγέλθηκε και όχι για επιεικέστερη, όπως για την κακουργηματική βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Να σημειωθεί πως η ίδια η κατηγορουμένη στην ουσιαστική απολογία που έδωσε για τα γεγονότα πριν λίγες ημέρες δήλωσε ότι αποδέχεται το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης.

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Με αφορμή την έκδοση του βουλεύματος ο συνήγορος του θύματος Απόστολος Λύτρας δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή είχα αναφέρει ότι η πράξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη βλάβη, διότι από όλα τα στοιχεία τις δικογραφίας προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα».

«Ήθελε να με σκοτώσει». Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες της Ιωάννας όταν έμαθε την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, η οποία την γέμισε ικανοποίηση.

Απολύτως αναμενόμενη και προβλέψιμη χαρακτήρισε την απόφαση ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Σάκης Κεχαγιόχλου: «Είναι γνωστό στο νομικό κόσμο ότι τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν, ως προς την ουσία των κατηγοριών, τις ποινικές διώξεις που ασκούν οι εισαγγελείς. Ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξεως της εντολέως μου θα δοθεί, σε πρώτο βαθμό, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται να δικαστεί.»

Η Ιωάννα έχοντας μόνιμα δίπλα της την μητέρα της - κλεισμένη στο  σπίτι της τις περισσότερες ώρες ώστε τα εγκαύματά της να αποφεύγουν τον ήλιο - παλεύει με χειρουργεία και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς να διαχειριστεί τις σοβαρότατες βλάβες που υπέστη το πρόσωπο και το σώμα της, μετά την επίθεση με βιτριόλι.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος και γέννησε στο αεροπλάνο (εικόνες)

Κόρινθος: Ανήλικη κατήγγειλε τον πατέρα της για βιασμό

Νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς: οι άξονες και οι στόχοι