Κοινωνία

19 Φεβρουαρίου 2023 14:13 Τελευταία ενημέρωση : 19 Φεβρουαρίου 2023 23:00

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: το τρισάγιο στο Τατόι και τα αποκαλυπτήρια του τάφου

Διάβασέ μου το...

Σε κλειστό κύκλο τελέστηκε το τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και αποκαλύφθηκε η επιγραφή πάνω στο μνήμα του.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος:  το τρισάγιο στο Τατόι και τα αποκαλυπτήρια του τάφου
-

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τελέστηκε στο Τατόι τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του.

Το τρισάγιο, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Τα αποκαλυπτήρια του τάφου πραγματοποιήθηκαν μετά την τελετή.

"Κωνσταντίνος Β', Βασιλεύς των Ελλήνων, Πρίγκιπας της Δανίας", αναγράφεται στο μνήμα του τέως βαισλιά Κωνσταντίνου και πιο κάτω η λέξη "Ολυμπιονίκης΄".

Τεως βασιλιάς Κωνσταντίνος - τάφος - μνήμα

Τεως βασιλιάς Κωνσταντίνος - τάφος - μνήμα

Συμπληρώνονται με χωρίο από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο  ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ. ΚΑΙ Ο ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΤΩ ΘΕΩ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΑΥΤΏ"

Τεως βασιλιάς Κωνσταντίνος - τάφος - μνήμα

Υπενθυμίζεται ότι εχθες Σάββατο πραγματοποιήθηκε, παρουσία 250 καλεσμένων, επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Αθηνών για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.


Μνημόσυνο για τον τέως βασιλέα Κωνσταντίνο τελέστηκε και στην Μονή Τρικόρφου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Μονής στο YouTube, "το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023 τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Τέως Βασιλέα της Ελλάδος Κωνσταντίνο. Τα κόλλυβα του μνημοσύνου φιλοτεχνήθηκαν από τους πατέρες της Ιεράς Μονής".

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία για Μακρόν: μην ξεχνάτε τον Ναπολέοντα

Χανιά – Τροχαίο: Νεκρός 20χρονος οδηγός

Τροχαίο με αγριογούρουνο: “Πέταξε” το αυτοκίνητο σε γεφυράκι (εικόνες)