Πολιτική

19 Ιανουαρίου 2024 10:48 Τελευταία ενημέρωση : 19 Ιανουαρίου 2024 17:50

Ομόφυλα ζευγάρια - Ιερώνυμος: Δημοψήφισμα για τον γάμο και την τεκνοθεσία

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος, σε τελετή εγκαινίων σχολικής μονάδας, για την τεκνοθεσία και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ομόφυλα ζευγάρια - Ιερώνυμος: Δημοψήφισμα για τον γάμο και την τεκνοθεσία
-

Στην κρίση των πολιτών για το αν θέλουν την προωθούμενη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του, λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της ιεραρχίας για το ζήτημα.

Σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να πάρει θέση ο Aρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός, στο τέλος είναι ο κόσμος, αν θέλει να το κάνει θα το κάνει, επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης, 

«Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί και τι ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Να δει ο κόσμος πως τα παιδιά που θα έρθουν πώς θα ζήσουν σε μα οικογένεια με 2 μπαμπάδες και 2 μαμάδες, πώς θα ξυπνάει στο σπίτι και τι θα βλέπει δίπλα του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα να τη διαστρέφει ο καθένας και να την κάνει όπως θέλει και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε», συμπλήρωσε ο αρχιεπίσκοπος.

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι θα πει η δεξιά ή η αριστερά ή η κεντρώα αλλά ποια οικογένεια θέλουμε» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ΙΙ

Αναλυτικά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Μεγαλοποιούν λίγο τα πράγματα. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έγιναν συζητήσεις, αλλά είχαν άλλο αντικείμενο. Η Εκκλησία θέλει να ανοιχτεί περισσότερο προς τον κόσμο και θέλει να συνεργαστεί με το κράτος, ώστε να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και δεν βρίσκουν σπίτι και δεν μπορεί η οικογένεια να τα πληρώσει. Το δεύτερο είναι ότι όλοι λέμε ότι δεν κάνουμε παιδιά, δεν τους δίνουν σπίτια να μπουν. Και εκεί να κάνει η Εκκλησία μια προσφορά και ακόμα περισσότερο τα νεαρά ζευγάρια τα οποία θέλουν να κάνουν οικογένεια και σκέφτονται πού θα μείνουν. Για αυτά συζητήσαμε, για να βρούμε λύσεις».

Σχετικά με το ζήτημα του γάμου των ομοφύλων ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Θα συνέλθει η Ιεραρχία σε λίγες μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος ούτε ο Πρωθυπουργός μπορεί να πάρει θέση, αλλά ο κόσμος, ο λαός μας. Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Λοιπόν, αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως τα παιδιά εκείνα που θα έρθουν δεν ξέρω πώς θα είναι, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες, πώς θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα; Είναι θέμα της κοινωνίας. Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν πρέπει να σκέφτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά τι θα πει κεντρώα παράταξη. Σκέπτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια να υπάρχει αύριο».

«Η Εκκλησία θα ενημερώσει, θα κατηχήσει τον κόσμο. Δεν υπάρχει διάθεση να ξεσηκώσουμε τον λαό» και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναρωτήθηκε: «Και γιατί να μην κάνουμε ένα Δημοψήφισμα να πει ο λαός κατευθείαν».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ :

«Προφανώς και διαφωνούμε να γίνει δημοψήφισμα για ένα τέτοιο ζήτημα, γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον αποπροσανατολισμό, σε μια τεχνητή συζήτηση περί “προοδευτικότητας” και “συντηρητισμού”, θα δώσει λαβή σε κάθε ανορθολογική, σκοταδιστική, αντιεπιστημονική προσέγγιση, θα δυναμώσει ομοφοβικές απόψεις και τον κανιβαλισμό απέναντι στους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Και μόνο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί πρώτο θέμα σήμερα, αποδεικνύει ότι έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει προχωρήσει ο διαχωρισμός κράτους – Εκκλησίας, όπως πρότεινε το ΚΚΕ και στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση και το απέρριψαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη που συνειδητά έχει επιβάλει μια μονοθεματική ατζέντα, πουλώντας “προοδευτικότητα”, την ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική της προχωράει με ένταση σε όλους τομείς, βάζοντας φυσικά στο στόχαστρο όλους τους εργαζόμενους, όλον τον λαό και τη νεολαία.»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε «Η Εκκλησία δεν είναι πολιτικό κόμμα, ώστε να προτείνει δημοψηφίσματα. Εξ άλλου στο δημοψήφισμα είδαμε τι έγινε με τον Τσίπρα. Αυτό που πρέπει να κάνει η Εκκλησία, είναι να δηλώσει απερίφραστα προς όλους τους βουλευτές, ότι έχει κανόνες, απαράβατους, ιερούς κανόνες. Άρα όποιος βουλευτής ψηφίσει το επαίσχυντο, αντιχριστιανικό, αντικοινωνικό, αντεθνικό νόμο, που αφορά τον γάμο ομοφυλοφίλων, να τίθεται αυτομάτως εκτός εκκλησίας. Και να πω στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ότι όπλα έχει η Εκκλησία, απλά δεν τα χρησιμοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος. Και το όπλο είναι ισχυρό. Το ποίμνιο, η κοινωνία και οι παρά φύσιν επιλογές της κυβέρνησης. Όλα τα άλλα είναι δικηγορία και συνηγορία, Μακαριότατε, στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, που επιβάλλουν αντιχριστιανικούς νόμους.»

Ειδήσεις σήμερα:

Κατέρρευσε σε προαύλιο νοσοκομείου και… περίμενε ασθενοφόρο για να πάει στα Επείγοντα!

Αγόρασε χρυσό σταυρό και πλήρωσε με… έναν τενεκέ λάδι! (βίντεο)

Μέγαρα - 4χρονος: Συνελήφθη ο πατριός που ξυλοκόπησε το παιδί