Ευρώπη

28 Δεκεμβρίου 2018 18:37

Παρίσι: Μυστήριο με σύλληψη αστυνομικού που πιάστηκε με εκρηκτικά σε σιδηροδρομικό σταθμό

Text to Speech

Ο πρώην λεγεωνάριος και νυν αστυνομικός είχε εξειδικευτεί στον χειρισμό εκρηκτικών. Η περιπετειώδης σύλληψη του.

Παρίσι: Μυστήριο με σύλληψη αστυνομικού που πιάστηκε με εκρηκτικά σε σιδηροδρομικό σταθμό

Ένας Γάλλος αστυνομικός συνελήφθη όταν εντοπίστηκε να φέρει πάνω του εκρηκτικά ενώ βρισκόταν σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Παρίσι. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Le Figaro, άλλοι αστυνομικοί σταμάτησαν τον αξιωματικό που ήταν εκτός υπηρεσίας για έναν έλεγχο ρουτίνας όταν βρήκαν τα εκρηκτικά.

Όπως αναφέρθηκε, αντιστάθηκε της σύλληψης αλλά τον ακινητοποίησαν αρκετοί αστυνομικοί. Έπειτα από 96 ώρες κράτησης ο κρατούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αντίσταση στην εκτέλεση καθηκόντων τελωνειακού υπαλλήλου, εξέγερση, μεταφορά και κράτηση χωρίς νόμιμη αιτία εκρηκτικών συσκευών, μεταφορά όπλων, πυρομαχικών ή αντικειμένων κατηγορίας Α και κατάχρηση ή διάχυση από στρατιωτικούς όπλων ή αντικειμένων στη διάρκεια της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πηγή, ο άνδρας γεννήθηκε το 1989 ενώ είχε υπηρετήσει ως λεγεωνάριος, το κορυφαίο σώμα στρατού της Γαλλίας, όπου εξειδικεύτηκε στον χειρισμό εκρηκτικών. Μετά το περιστατικό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τα καθήκοντά του ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO