Ευρώπη

18 Μαρτίου 2019 12:29

Ουτρέχτη: άνδρας άρχισε να πυροβολεί κατά επιβατών του τραμ

Text to Speech

Τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες. Δόθηκε εντολή να κλειδωθούν τα παιδιά, μέσα στα σχολεία .Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη.

Ουτρέχτη: άνδρας άρχισε να πυροβολεί κατά επιβατών του τραμ

Πανικός επικρατεί στην Ουτρέχτη, όπου ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως κατά επιβατών του τραμ, κοντά σε σταθμό, στην Πλατεία 24ης Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες μεταξύ των ανυποψίαστων πολιτών, ενώ όπως επιβεβαιώσαν οι ολλανδικές Αρχές υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός μεταξύ εκείνων που δέχθηκαν πυρά απο τον δράστη.

Στις Αρχές Ασφαλείας της ολλανδικής πόλης σήμανε συναγερμός και ισχυρές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό, ενώ από άερος στην επιχείρηση συμμετέχουν και αρκετά ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη, ο οποίος διέφυγε απο την περιοχή, με την Αστυνομία να έχει δώσει εντολή στους κατοίκους της πόλης να μην κυκλοφορούν, όσο παραμένει ασύλληπτος ο ένοπλος άνδρας που άνοιξε πυρ κατά των επιβατών του τραμ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούγονται πυροβολισμοί απο διάφορα σημεία της πόλης, γεγονός που επιτείνει τον φόβο των πολιτών.

Ουτρέχτη - πυροβολισμοί - τραμ

Το περιστατικό στην Ουτρέχτη «φαίνεται ότι έχει τα χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ολλανδίας Πίτερ-Γιααπ Ααλμπερσμπεργκ, μετέδωσε το ολλανδικό δίκτυο NOS. «Ο δράστης διαφεύγει ακόμη», αναφέρει στο Twitter καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες της αστυνομίας

Η ολλανδική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση επιφυλακής λόγω τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο επίπεδο στη επαρχία της Ουτρέχτης και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε σχολεία, τεμένη και συγκοινωνιακούς κόμβους. Το επίπεδο απειλής ανέβηκε στη βαθμίδα 5 μόνο στην επαρχία της Ουτρέχτης, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας .

Εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας δήλωσε ότι είναι πιθανόν πως ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περισσότεροι τους ενός ένοπλοι να συμμετείχαν στην επίθεση.

Ουτρέχτη - πυροβολισμοί - τραμ

Ουτρέχτη - πυροβολισμοί - τραμ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO