Κόσμος

23 Οκτωβρίου 2019 18:22 Τελευταία ενημέρωση : 23 Οκτωβρίου 2019 21:10

Θρίλερ με το φορτίο της φρίκης στο Έσσεξ

Διάβασέ μου το...

Δεκάδες πτώματα βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ φορτηγού, που είναι εγγεγραμμένο στη Βουλγαρία. Ποια σενάρια εξετάζουν οι βρετανικές Αρχές.

Θρίλερ με το φορτίο της φρίκης στο Έσσεξ
-

Σε συναγερμό έχει τεθεί η βρετανική αστυνομία μετά τον εντοπισμό 39 πτωμάτων μέσα σε φορτηγό, στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade στο Έσεξ. Ο 25χρονος Βορειοιρλανδός οδηγός του φορτηγού, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στη Βουλγαρία, συνελήφθη και ανακρίνεται ως ύποπτος για φόνο.

οδηγός - φορτηγού - πτώματα - Mo Robinson

Η ανακάλυψη των πτωμάτων, 38 ενηλίκων και ενός εφήβου, έγινε από τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης που ειδοποιήθηκαν ότι υπάρχουν άνθρωποι σε κοντέινερ φορτηγού.

Όπως ανακοίνωσε η Βρετανική αστυνομία, το φορτηγό έφτασε στο Purfleet προερχόμενο από το Zeebrugge του Βελγίου και στάθμευσε στην Thurrock  Areea στις 12.30 πμ.

φορτηγό - πτώματα - Έσεξ

Ο οδηγός ονομάζεται Mo Robinson, σύμφωνα με την Daily Mail. Εικάζεται ότι οδήγησε από το σπίτι του, σε ένα μικρό χωριό κοντά στο Portadown της Βόρειας Ιρλανδίας το περασμένο Σαββατοκύριακο (19 & 20.10.2019) και συνέλεξε το κοντέινερ από το λιμάνι του Purfleet αργά το βράδυ της Τρίτης (22.10.2019). Το φορτηγό του μεταφέρθηκε αργότερα στο Waterglade Industrial Park του Thurrock.

οδηγός - φορτηγού - πτώματα - Mo Robinson

«Στο στάδιο αυτό, δεν έχουμε εντοπίσει τις ταυτότητες των θυμάτων και προβλέπουμε ότι αυτό μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε η υπαρχηγός της αστυνομίας του Έσεξ Πίπα Μιλς και πρόσθεσε ότι η αναγνώριση των θυμάτων είναι η κορυφαία προτεραιότητα των Αρχών. «Πρόκειται για μια απόλυτη τραγωδία», τόνισε η Μιλς

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και έκανε γνωστό πως ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών: «Γνωρίζουμε ότι γίνεται αυτό το εμπόριο -- όλοι αυτοί οι έμποροι ανθρώπων θα πρέπει να κυνηγηθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ ανακοίνωσε ότι αξιωματούχοι που ασχολούνται με τη μετανάστευση συνεργάζονται με την αστυνομία για να διακριβωθεί τι συνέβη, κι ενώ η Εθνική Υπηρεσία για την εγκληματικότητα (NCA) που είναι αρμόδια για να ερευνήσει το οργανωμένο έγκλημα μετανάστευσης και την εμπορία ανθρώπων, εξετάζει αν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος ενδέχεται να έχουν παίξει ρόλο στην τραγωδία.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως οι θάνατοι αυτοί είναι μια απίστευτη ανθρώπινη τραγωδία που απαιτεί απαντήσεις.

Εγγεγραμμένο στη Βουλγαρία το φορτηγό

φορτηγό - πτώματα - Έσεξ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι το φορτηγό είναι εγγεγραμμένο στη χώρα και ιδιoκτήτρια είναι Ιρλανδή υπήκοος .

Ο πρωθυπουργός της Μπορίσοφ δήλωσε πως η Βουλγαρία δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους και το φορτηγό έχει να πατήσει σε βουλγαρικό έδαφος από το 2017.   

Ήταν ψυγείο το κοντέινερ;

φορτηγό - πτώματα - Έσεξ

Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών (RHA) Ρίτσαρντ Μπέρνετ δήλωσε ότι το κοντέινερ όπου εντοπίστηκαν τα 39 πτώματα, πρέπει να ήταν φορτηγό - ψυγείο.

«Η θερμοκρασία μπορεί να είναι τόσο χαμηλή που να φθάνει τους -25C όταν μεταφέρονται κατεψυγμένα προϊόντα αλλά και να προκαλέσει αρκετά γρήγορα τον θάνατο ανθρώπων», δηλώνει  στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» και προσθέτει:

«Εάν το ψυγείο λειτουργεί, είναι απίστευτα κρύα...Το μόνο μέρος για να πάει κανείς στην τουαλέτα είναι στο πίσω μέρος του φορτηγού. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, εάν οι άνθρωποι ήταν εκεί μέσα για ημέρες, τότε θα υπάρχουν κόπρανα, ούρα... ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ