Κόσμος

19 Νοεμβρίου 2019 14:31

Αυτός είναι ο λαχανόκηπος του Χίτλερ

Διάβασέ μου το...

Το πιο «σκοτεινό» πρόσωπο της παγκόσμιας ιστορίας, ήταν φανατικός χορτοφάγος. Δείτε τι ανακάλυψαν Πολωνοί ερευνητές.

Αυτός είναι ο λαχανόκηπος του Χίτλερ

Ο λαχανόκηπος, που πρόσφερε φρέσκα λαχανικά στον Αδόλφο Χίτλερ, ανακαλύφθηκε από ιστορικούς της Πολωνίας. Ο κήπος βρίσκεται στην περίφημη έδρα του Wolf Lair, το κωδικό όνομα του πιο σημαντικού από τα μυστικά καταφύγια του Χίτλερ, που στέγαζε το αρχηγείο του «Φύρερ».

«Ανακαλύψαμε τον λαχανόκηπο του Χίτλερ στην τέταρτη ζώνη του καταφυγίου Wolf», αναφέρει το πάρκο Mazurolandia σε σχετική ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι στο σημείο έσπευσαν και ειδικοί από το πολεμικό μουσείο της Μαζουρίας, στη βόρειο Πολωνία.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της First News, ο κήπος βρέθηκε περί το 1 χλμ. από το καταφύγιο του Χίτλερ. Η ανασκαφή αποκάλυψε τα θεμέλια του σπιτιού του κηπουρού, δυο θερμοκήπια και έναν υπόγειο λέβητα, που παρείχε ζεστό νερό και αέρα για να παράγονται φρέσκα λαχανικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με το timelink.gr.

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν φανατικός χορτοφάγος κι αντικαπνιστής, ενώ δεν έπινε αλκοόλ. Κάτι άλλο, που είναι πασίγνωστο είναι ότι ήταν παρανοϊκός αναφορικά με το ενδεχόμενο να τον δηλητηριάσουν κι έτσι στο καταφύγιο βρισκόταν και μεγάρος αριθμός δοκιμαστών των φαγητών του Φύρερ.

«Το φαγητό ήταν πεντανόστιμο. Μόνο τα καλύτερα λαχανικά, σπαράγγια, πιπεριές, οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Και πάντα με μια μερίδα ρύζι ή ζυμαρικά, δίπλα», ανέφερε η Μαργκό Βελκ, μία από εκείνους που έτρωγαν πρώτοι από το φαγητό που θα σερβιριζόταν στον Αδόλφο Χίτλερ, σε παλιότερη συνέντευξή της στο Associated Press, το 2013.

λαχανόκηπος του Χίτλερ