Κόσμος

26 Μαΐου 2021 13:34 Τελευταία ενημέρωση : 26 Μαΐου 2021 20:24

Τιχανόβσκαγια: Ο Λουκασένκο έχει μετατρέψει τη Λευκορωσία σε Βόρεια Κορέα της Ευρώπης

Διάβασέ μου το...

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης μίλησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την “αεροπειρατεία” της Ryanair.

Τιχανόβσκαγια: Ο Λουκασένκο έχει μετατρέψει τη Λευκορωσία σε Βόρεια Κορέα της Ευρώπης
-

Της Μαρίας Αρώνη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες

«Ο Λουκασένκο πέρασε “κόκκινη γραμμή” με την αεροπειρατεία της πτήσης της Ryanair και έχει γίνει απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και σταθερότητα», δήλωσε η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συζητήθηκε εκτάκτως το θέμα της εκτροπής της πτήσης της Ryanair από τις Αρχές της Λευκορωσίας.

Η ίδια επεσήμανε ότι εδώ και πολλούς μήνες οι πολίτες της Λευκορωσίας ζουν σε κατάσταση τρομοκρατίας. Ειδικά μετά τις προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο του 2020, το καθεστώς Λουκασένκο έχει ξεπεράσει τα όρια, είπε.

Η Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια παρατήρησε, ωστόσο, ότι η πίεση της ΕΕ προς τον Λουκασένκο δεν οδήγησε στην αλλαγή της στάσης του και κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διασφαλίσει ότι η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας δεν θα περιοριστεί μόνο στην αεροπειρατεία της Ryanair και ότι θα αντιμετωπιστεί το σύνολο της κατάστασης στη Λευκορωσία.

«Ο Λουκασένκο έχει μετατρέψει τη Λευκορωσία σε μια Βόρεια Κορέα της Ευρώπης, απρόβλεπτη και επικίνδυνη», δήλωσε στη συνέχεια η Τικανόβσκαγια, η οποία μεταξύ άλλων ζήτησε, την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών της Λευκορωσίας, καθώς και ένα πακέτο στήριξης των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμάτα: νεκροί σε τροχαίο δύο 20χρονοι

Θεσσαλονίκη: “Πάλευε” με φίδι στο αυτοκίνητο για πέντε μέρες (βίντεο)

Μετανιωμένος ο Τερλέγκας στο “Πρωινό”: Η “συγγνώμη” προς τους ομοφυλόφιλους (βίντεο)