Κόσμος

15 Νοεμβρίου 2022 20:43 Τελευταία ενημέρωση : 15 Νοεμβρίου 2022 22:32

Πολωνία: Αναφορές ότι έπεσαν ρωσικοί πύραυλοι

Διάβασέ μου το...

Πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς. Έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στην Πολωνία. Η Ρωσία καταγγέλλει «προβοκάτσια».

Πολωνία: Αναφορές ότι έπεσαν ρωσικοί πύραυλοι
-


Δύο ρώσικοι πύραυλοι που θα χτυπούσαν στόχους στην Ουκρανία φέρεται να έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο χωριό Πρεβόμντοφ, στα σύνορα Πολωνίας και Ουκρανίας, σκοτώνοντας δύο Πολωνούς πολίτες.

Ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέφσκι της χώρας κάλεσε έκτακτη συνάντηση «εθνικής ασφάλειας και άμυνας» χωρίς να αναφέρεται ο λόγος. 

Το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει πληροφορίες αξιωματούχου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών - ο οποίος δεν κατονομάζεται - ότι η έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε από ρωσικούς πυραύλους.

Πάντως, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αναφορές ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Γνωρίζουμε τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μια τοποθεσία στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Μπορώ να σας πω ότι επί του παρόντος δεν έχουμε καμιά πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτές τις αναφορές και εξετάζουμε περαιτέρω το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο AFP, Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν συγκαλεί συμβούλιο άμυνας μετά τις αναφορές ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην Πολωνία.

Η Ρωσία καταγγέλλει «προβοκάτσια»
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε σήμερα ότι οι αναφορές από πολωνικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους σχετικά με ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας αποτελούν «προβοκάτσια» με στόχο την κλιμάκωση της κρίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Ειδήσεις σήμερα:

Φολέγανδρος - Μητέρα Γαρυφαλλιάς στον ΑΝΤ1: Η “συγγνώμη” του δράστη δεν δείχνει μετάνοια (βίντεο)

Παρακολουθήσεις: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου - Τι προβλέπει

Λέσβος - Πλωμάρι: Θρίλερ με εξαφάνιση μητέρας 3 παιδιών


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ