Κοινωνία

04 Μαΐου 2019 12:42

Ο Ρουβίκωνας απειλεί τους δικαστές για τον Κουφοντίνα

Text to Speech

Ευθεία «σύσταση» της ομάδας αντιεξουσιαστών μετά την μη έγκριση άδειας στον τρομοκράτη που κάνει απεργία πείνας.

Ο Ρουβίκωνας απειλεί τους δικαστές για τον Κουφοντίνα

Σε ρόλο αυτόκλητου δικαστή ο Ρουβίκωνας, απειλεί ευθέως τους δικαστές που θα αποφασίσουν για την χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια, τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. «Να μην κόψουν το κόκκινο νήμα. Αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν», γράφει ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας, παραπέμποντας στην ρήση με την οποία ο εισαγγελέας αιτιολόγηση προχθές το «μπλόκο» στην παροχή νέας άδειας στον εκτελεστή της «17 Νοέμβρη».

Ο Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργίας πείνας, μετά την απόρριψη του αιτήματός του για άδεια από τις φυλακές Κασσάνδρειας. Το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου συνεδριάζει ξανά την προσεχή Πέμπτη για να αποφασίσει τι θα γίνει με την άδεια του Κουφοντίνα. «Για να αποφασίσει αν θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα», όπως γράφει το στέλεχος του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με τον οποίο η υγεία του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη είναι πολύ επιβαρυμένη και «είναι ζήτημα αν θα αντέξει τις επόμενες μέρες».

Η απειλή είναι ξεκάθαρη: «Οι τρείς συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη την ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους. Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα. Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν».

Ρουβίκωνας - Κουφοντίνας - ανάρτηση

ΝΔ: Ευθύνη της κυβέρνησης οι σημερινές απειλές του Ρουβίκωνα κατά των δικαστών

«Οι σημερινές απειλές του Ρουβίκωνα κατά της ζωής δικαστών συνιστούν πρωτοφανή επιβουλή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος για την οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη η κυβέρνηση.

Η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην τρομοκρατία του Ρουβίκωνα και στη διάχυτη ανομία έχει πλέον οδηγήσει σε αμφισβήτηση της υπόστασης του κράτους δικαίου και των βασικών του αξιών, όπως είναι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

«Έστω για τους ελάχιστους μήνες που της απομένουν, η κυβέρνηση ας συνειδητοποιήσει επιτέλους τη συνταγματική της υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες και τους Θεσμούς», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.


ΚΙΝΑΛ: Φυσική συνέχεια της κυβερνητικής προστασίας του Ρουβίκωνα οι απειλές προς τους δικαστικούς

«Οι απειλές κατά της ζωής δικαστικών λειτουργών από ηγετικά στελέχη του Ρουβίκωνα για την άδεια του τρομοκράτη Δ. Κουφοντίνα και η προαναγγελία κύκλου αίματος αν οι δικαστικοί δεν ‘συμμορφωθούν’ με αυτές είναι η φυσική συνέχεια της προστασίας που συστηματικά τους παρέχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-προθύμων. Ενημερώνουμε τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη ότι ο Ρουβίκωνας και τα μέλη του είναι γνωστής διεύθυνσης και διατηρούν με την ανοχή τους κατάληψη στα Εξάρχεια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης του Κινήματος Αλλαγής.

«Τους καλούμε να προστατεύσουν τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της και να ασκήσουν τα καθήκοντα τους απέναντι στα εγκληματικά παρακρατικά στοιχεία. Σε διαφορετική περίπτωση, πέραν της πολιτικής ευθύνης θα έχουν ποινικές ευθύνες για τις πράξεις και παραλείψεις τους», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.