Καιρός

12 Μαΐου 2019 07:02

Καιρός: ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή

Text to Speech

Πότε και από πού αρχίζουν τα τοπικά έντονα φαινόμενα. Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Κυριακή, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Τη νύχτα, στα δυτικά τμήματα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αναμένονται από τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα φυσούν άνεμοι από μεταβλητ΄ς διευθύνσεις, 3 μποφόρ, τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, τη δυτική και γρήγορα την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ