Κόσμος

13 Μαΐου 2019 11:24

Με αλεξίσφαιρο στο Δικαστήριο ο “Ορέστης” (εικόνα)

Text to Speech

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταφορά του ο «Ίλαρχου του θανάτου» στον ανακριτή. Συνεχίζονται οι έρευνες για σoρούς θυμάτων του. Τι λέει για τον βιασμό 19χρονης.

Με αλεξίσφαιρο στο Δικαστήριο ο “Ορέστης” (εικόνα)

Για ακόμα οκτώ μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του 35χρονου καθ' ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο, μετά την εμφάνισή του σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου.

Στον απόηχο των εντατικών ερευνών που συνεχίζονται αδιάκοπα στην Κόκκινη Λίμνη ο ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς οδηγήθηκε για ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησης, κάτι που έγινε πράξη.

Το διάταγμα κράτησης ανανεώθηκε για άλλες οκτώ μέρες, έπειτα από αίτημα των ανακριτών το οποίο ενέκρινε το Δικαστήριο της Κύπρου.

«Δεν έχω ένσταση, εντιμότατη» είπε ο 35χρονος στην ερώτηση εάν φέρει ένσταση στο αίτημα 8ημερης κράτησης, όπως μεταδίδει το Sigmalive.

Και σήμερα, όπως  και στην προηγούμενη δικάσιμο, οδηγήθηκε στο χώρο των δικαστηρίων, ενώ ο 35χρονος συνοδευόταν από άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού. 

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25 Απριλίου τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Mary Rose (Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), την Maricar Valdez (Φιλιππίνες), την Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και Khadha Anu (Νεπάλ). Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Δολοφόνος - Κύπρος

Τι λέει για τον βιασμό 19χρονης

Όσον αφορά στην καταγγελία 19χρονης για βιασμό, ο 35χρονος ισχυρίζεται ότι δεν τη βίασε και ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με τη θέλησή της, θέση την οποία προέβαλε και πριν από δύο χρόνια, όταν προέβη σε καταγγελία αντιπερισπασμού εναντίον της νεαρής, υποστηρίζοντας ότι δεχόταν απειλές. Υπενθυμίζεται πως η νεαρή κοπέλα μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του «Ορέστη», μίλησε στις Αρχές.

Η 19χρονη ανέφερε στην καταγγελία της ότι είχε μιλήσει στη σύζυγο του 35χρονου, η οποία, μετά την καταγγελία, κλήθηκε στην Αστυνομία για συμπληρωματική κατάθεση, όπου επιβεβαίωσε τη συνομιλία με την κοπέλα.

λίμνη Μιτσερό - Κύπρος - έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες για την τρίτη βαλίτσα

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται στην Κόκκινη Λίμνη οι έρευνες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας και στη λίμνη Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης.

Σημειώνεται πως αύριο, Τρίτη θα φύγει από την Κύπρο το σύστημα sonar, καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότρο στις έρευνες.

Εάν στην Κόκκινη λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ

Φωτογραφία:sigmalive

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ