Κόσμος

17 Μαΐου 2019 11:54

Βέλγιο: Η δικαιοσύνη καλεί τον τέως βασιλιά να κάνει τεστ πατρότητας

Text to Speech

Ο Αλβέρτος Β’, πατέρας του νυν βασιλιά, θα υποχρεωθεί να πληρώνει καθημερινά εξοντωτικό πρόστιμο, αν συνεχίσει να αρνείται την ανάλυση DNA.

Βέλγιο: Η δικαιοσύνη καλεί τον τέως βασιλιά να κάνει τεστ πατρότητας

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, κάθε μέρα, θα καλείται να πληρώνει ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β' εφόσον επιμείνει να μην κάνει το τεστ πατρότητας που ζητεί η 51χρονη Ντελφίν Μποέλ, η οποία δηλώνει ότι είναι κόρη του.

Η απόφαση αυτή του εφετείου αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια δικαστική διαμάχη που άρχισε το 2013.

Η Βελγίδα Ντελφίν Μποέλ, εικαστική καλλιτέχνης, δηλώνει ότι γεννήθηκε από τη μακροχρόνια σχέση που είχε τις δεκαετίες του 1960 και 1970 η μητέρα της, Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ με τον Αλβέρτο, ο οποίος ήταν τότε πρίγκιπας διάδοχος και παντρεμένος από το 1959 με την Παόλα Ρούφο ντι Καλάμπρια.

Ο πρώην μονάρχης που βασίλεψε από το 1993 έως το 2013 και είναι ο πατέρας του νυν βασιλιά Φίλιππου, αρνείται ότι η Μποέλ είναι κόρη του.

Σε συνέχεια μιας νέας διαδικασίας αντιπαράθεσης τον Απρίλιο, το εφετείο αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της Μποέλ, η οποία ζητούσε να επιβληθεί χρηματική ποινή στον πρώην βασιλιά, σύμφωνα με αντίγραφο της απόφασης που επικαλείται το AFP.

O 84χρονος πρώην βασιλιάς οφείλει πλέον να παρουσιαστεί στην αρμόδια δικαστική εμπειρογνώμονα η οποία θα κάνει ανάλυση DNA.

Σε περίπτωση που αρνηθεί, το δικαστήριο θα του επιβάλλει να πληρώνει στη Ντελφίν Μποέλ ημερήσιο πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης.