Life

28 Μαΐου 2019 08:25

VICE SPECIALS στον ΑΝΤ1: “Η Αθήνα Ανήκει στους Τουρίστες” (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Έρευνα του VICE για το φαινόμενο της έκρηξης του τουρισμού στην πρωτεύουσα και τις επιπτώσεις του στη ζωή και την οικονομία της πόλης.

VICE SPECIALS στον ΑΝΤ1: “Η Αθήνα Ανήκει στους Τουρίστες” (εικόνες)
-

Την Τρίτη 28 Μαΐου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Αθήνα Ανήκει στους Τουρίστες».

Το VICE ερευνά το φαινόμενο της έκρηξης του τουρισμού στην Αθήνα και τις επιπτώσεις του - θετικές και αρνητικές - στη ζωή και την οικονομία της πόλης.

Πριν μερικά χρόνια η Αθήνα για τους περισσότερους ξένους τουρίστες δεν ήταν παρά μια στάση μερικών ωρών στο δρόμο τους για τα ελληνικά νησιά. Με την εκτίναξη της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, η Αθήνα έχει γίνει πλέον της μόδας. Οι επισκέπτες έχουν εξαπλασιαστεί σε μόλις μία πενταετία, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της πρωτεύουσας. Αυτό έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων ειδών τουριστικών περιηγήσεων, που δίνουν έμφαση περισσότερο στη ζωή της πόλης, παρά στους αρχαιολογικούς χώρους. Από την άλλη, λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάζει η Αθήνα, οι γειτονιές του κέντρου έχουν κατακλυστεί από καταλύματα τύπου Airbnb, με αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση των ενοικίων στα ελάχιστα διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση.

VICE SPECIALS - Η ΑΘΗΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

VICE SPECIALS - Η ΑΘΗΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ 

Το VICE ακολούθησε ένα food tour στην πόλη που έγινε για λογαριασμό Αμερικανών τουριστών, προκειμένου να διαπιστώσει τι είναι αυτό που ενδιαφέρει έναν επισκέπτη σήμερα στην Αθήνα.

Νέα πρόσωπα του αθηναϊκού τουρισμού, διαφορετικών απόψεων, αλλά και ειδικοί αναλύουν τα πώς και τα γιατί αυτού του αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος και απαντούν στο ερώτημα αν αυτό το μοντέλο που αναπτύσσεται στην Αθήνα - και έχει «τουριστικοκεντρικό» χαρακτήρα - θα φέρει ακόμη περισσότερους επισκέπτες στο μέλλον ή αν θα αλλάξει το ύφος της πόλης σε τέτοιο βαθμό που, τελικά, θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.   

VICE SPECIALS - Η ΑΘΗΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

VICE SPECIALS - Η ΑΘΗΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

  • Έρευνα/ Παραγωγή: Ελίζα Μπενβενίστε
  • Έρευνα: Δέσποινα Τριβόλη
  • Κάμερα: Τάσος Σκαρής, Νίκος Βλαχάκης
  • Ήχος: Βασίλης Ζαμπίκος
  • Μοντάζ: Μαρία Κουνάβη 

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ