Κόσμος

02 Ιουνίου 2019 09:18

Βόρεια Ιρλανδία: περιπολικό “παγιδευμένο” με βόμβα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μνήμες τρομοκρατίας του IRA ξύπνησε το εύρημα σε προάστιο του Μπέλφαστ. Οι εκτιμήσεις των Αρχών.

Βόρεια Ιρλανδία: περιπολικό “παγιδευμένο” με βόμβα (βίντεο)
-

Βόμβα κάτω από περιπολικό ανακάλυψαν το Σάββατο αστυνομικοί στο Μπέλφαστ, με τους αξιωματούχους να εκτιμούν ότι είχε τοποθετηθεί εκεί από εθνικιστές στρατιωτικούς, που σκόπευαν να σκοτώσουν συνάδελφό τους.

Παρά το ότι η ειρηνευτική συμφωνία του 1998 έβαλε τέλος σε τρεις δεκαετίες βίας στη Βόρεια Ιρλανδία, οι αστυνομικοί γίνονται αραιά και που στόχοι μικρών ομάδων που ακόμα είναι ενεργές.

Το ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε το Σάββατο στα ανατολικά του Μπέλφαστ και οι ειδικοί πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο, συμπέραναν ότι πρόκειται για λειτουργική συσκευή.

«Πιστεύουμε ότι ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας από βίαιους αντιπάλους της δημοκρατίας. Δεν τους νοιάζει σε ποιον επιτίθενται, δεν τους νοιάζει ποιον σκοτώνουν. Είναι απλώς αντι-ειρηνιστές , αντιδημοκράτες», δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας.

Μέλη του νέου IRA είχαν τοποθετήσει βόμβα έξω από δικαστήριο στην περιοχή Λοντονέρι (Londonerry) τον περασμένο Ιανουάριο, χωρίς κανείς να τραυματιστεί από την έκρηξη.

Η δολοφονία δημοσιογράφου από μέλη της ίδιας τρομοκρατικής ομάδας τον περασμένο μήνα, αύξησε τους φόβους για εκμετάλλευση της πολιτικής κατάστασης- που έχει δημιουργηθεί λόγω Brexit- από τον IRA.

΄