Αθλητικά

10 Ιουνίου 2019 08:30

Φέτελ: μας έκλεψαν τη νίκη

Διάβασέ μου το...

Έξαλλος ο Γερμανός πιλότος με την ποινή που του επιβλήθηκε και από πρώτος κατέληξε δεύτερος. Άλλαξε τις ταμπέλες με τα νούμερα κατάταξης των μονοθέσιων!

Φέτελ: μας έκλεψαν τη νίκη
-

Η Ferrari κατέθεσε ένσταση κατά της ποινής πέντε δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στον Σεμπάστιαν Φέτελ και του στέρησε τη νίκη στο γκραν πρι του Mόντρεαλ. Η ομάδα της Σκουντερία θεωρεί πως η ποινή που επιβλήθηκε στον Γερμανό πιλότο ήταν άδικη.

Νικητής αναδείχτηκε ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με Mercedes. Η Ferrari περιμένει να μάθει αν θα δικαιωθεί για την ένσταση που κατέθεσε με την ελπίδα πως έστω και ετεροχρονισμένα η νίκη θα κατακυρωθεί στον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Έξαλλος για τον τρόπο με τον οποίο έχασε την πρωτιά στο Μόντρεαλ, η οποία θα ήταν δεύτερη διαδοχική στην πίστα του Καναδά, εμφανίστηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Αν και πέρασε πρώτος τη γραμμή του φίνις έχοντας εκκινήσει από την pole position όπως και πέρυσι, τη νίκη πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον λόγω της ποινής 5 δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στο Γερμανό πιλότο με απόφαση των αγωνοδικών. Το συμβάν ανάμεσα στον Φέτελ και τον Χάμιλτον που έκρινε και τον νικητή είχε συμβεί στον 48ο γύρο του αγώνα.

Φέτελ - Χάμιλτον

Η δυσαρέσκειά του Φέτερλ φάνηκε αρχικά μιλώντας στο team radio με τους ανθρώπους της Ferrari! «Δεν είχα που να πάω. Είναι αστείο. Κλέβουν τη νίκη από εμάς», φώναξε ο Φέτελ και μετά το τέλος του αγώνα πάρκαρε το μονοθέσιο του στην είσοδο του pit lane αντί να το οδηγήσει στη θέση που τα παρκάρουν οι τρεις πρώτοι.

Εν συνεχεία, ο Γερμανός οδηγός περπάτησε μέχρι το συγκεκριμένο σημείο και άλλαξε τις ταμπέλες με τα νούμερα των θέσεων κατάταξης των τριών πρώτων μονοθεσίων. Πήρε δηλαδή την ταμπέλα με το Νο1 μπροστά από το μονοθέσιο του Χάμιλτον και την έβαλε μπροστά από την κενή θέση όπου θα έπρεπε να είναι παρκαρισμένη η δική του Mercedes και αντίστοιχα τοποθέτησε την ταμπέλα με το Νο2 μπροστά από τη Ferrari του Βρετανού νικητή!

Φέτελ - Χάμιλτον