Πολιτική

10 Ιουνίου 2019 19:41 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουνίου 2019 13:38

ΝΔ: στις 7 Ιουλίου ο λαός θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή

Διάβασέ μου το...

Η πρώτη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την προκήρυξη εκλογών. Τι αναφέρουν τα άλλα κόμματα.

ΝΔ: στις 7 Ιουλίου ο λαός θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή
-

Αμέσως μετά το αίτημα Τσίπρα στον ΠτΔ για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών, σε ανακοίνωσή της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνεται «Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουλίου, και πάλι με την ψήφο του, θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα, για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία σε όλους τους Έλληνες».

Γεννηματά: Απέτυχε, ηττήθηκε, φεύγει ο κ. Τσίπρας

Την αιτιολόγηση του αιτήματος πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Όπως υποστήριξε, «ό,τι και να επικαλείται προσχηματικά ο κ. Τσίπρας, η αλήθεια για τις πρόωρες εκλογές είναι μια. Σύρθηκε στις κάλπες από την ηχηρή αποδοκιμασία του ελληνικού λαού. Απέτυχε, ηττήθηκε, φεύγει».

Κουτσούμπας: η μάχη στις 7 Ιουλίου θα δοθεί με καλύτερες προϋποθέσεις για το ΚΚΕ

Σε δήλωση του, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει «σήμερα είναι και ουσιαστικά η πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι απόψε. Είναι πολύ σημαντικό ότι εκατοντάδες άνθρωποι που συμπαραταχτήκαμε μαζί, που συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, βρίσκονται απόψε εδώ. Μας γεμίζει ελπίδα, αισιοδοξία, ότι η μάχη της 7ης Ιουλίου θα δοθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις, για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στη βουλή και στο λαό». 

Όπως προσέθεσε, «Όλοι μας ξέρουμε ότι τα δύσκολα δεν τελείωσαν, είναι μπροστά μας. Όλοι ξέρουμε ότι ευθύνονται όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα από τα κόμματα του κατεστημένου. Όλοι ξέρουμε επίσης και διαισθανόμαστε ότι τα αναχώματα που στήνονται κάθε φορά πριν τις εκλογές, όπως εμφανίζονται έτσι και εξαφανίζονται το επόμενο διάστημα. Αυτό που είναι παρόν, αυτό που είναι εδώ, θα είναι πάντα εδώ δίπλα στο λαό, στήριγμα της λαϊκής πάλης, είναι μόνο το ΚΚΕ. Στις 7 του Ιούλη λοιπόν, να δώσουμε αυτή τη μάχη, έτσι ώστε να υπάρξει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη βουλή, που θα υπερασπιστεί τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, θα δυναμώσει τους λαϊκούς αγώνες, για να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στο λαό μας».

«Τελείωσαν τα ψέματα, 7 Ιουλίου εκλογές . Όλοι οι φίλοι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΛΥΣΗΣ σε εγρήγορση! Αρχίζει η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ , η μάχη για το εθνικό κοινοβούλιο! Πρέπει να είμαστε στο ραντεβού με την ιστορία! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΧΗ! ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΟΙ!», αναφέρεται σε ανακοίνωσή από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ