Πολιτική

11 Ιουνίου 2019 17:38

Novartis: διπλή έρευνα από τον Άρειο Πάγο

Διάβασέ μου το...

Σοβαρές καταγγελίες μεταξύ εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση διερευνά η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Novartis: διπλή έρευνα από τον Άρειο Πάγο
-

Δυο εισαγγελικοί λειτουργοί στα χαρακώματα για μια υπόθεση που χαρακτηρίστηκε από τους μεν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και από τους δε η μεγαλύτερη σκευωρία, εναντίον πολιτικών αντιπάλων. 

Όλα ξεκίνησαν σε ένα ταξίδι τον περασμένο Δεκέμβριο στην Βιέννη όπου Έλληνες εισαγγελείς συναντήθηκαν με το FBI

Σύμφωνα με δημοσίευμα οι Αμερικανοί θέλησαν να δώσουν στικάκι με στοιχεία για Έλληνα πολιτικό το οποίο φέρεται πως αρνήθηκε να παραλάβει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, και επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, Γιάννης Αγγελής 

Ο αντεισαγγελέας αρχές Ιανουαρίου παραιτήθηκε κάνοντας αναφορά με την οποία επέρριπτε ευθύνες για τη διαρροή στην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Τότε ήταν που φέρεται να είπε την περίφημη φράση: «Δεν θα πάω φυλακή για την Novartis».

Της αναφοράς Αγγελή ακολουθεί αναφορά της κας Τουλουπάκη στα τέλη Ιανουαρίου και δεύτερη αναφορά του κ. Αγγελή .

Μπαλάκι “ευθυνών”

Ο Γιάννης Αγγελής καταλογίζει στην κ. Τουλουπάκη:

  • Πως διέρρευσε στον Τύπο ψευδή γεγονότα από τη Βιέννη
  • Πως υπήρχε στρατηγική επιλογή να διωχθούν άρον άρον και χωρίς επαρκή στοιχεία πολιτικά πρόσωπα  τα οποία κατονομάζει
  • Πως θα στηρίζονταν μόνο σε προστατευόμενους μάρτυρες «κι ας τα βρεi ο ανακριτής»

Η Ελένη Τουλουπάκη από την πλευρά της:   

  • Περιγράφει τι κατά την άποψή της έγινε στη Βιέννη
  • Καταγγέλλει πως ο κ.Αγγελής πήγε εν τη απουσία της στο γραφείο της με αστυνομικό και αντέγραψε σε στικάκι τα αρχεία με τις κινήσεις όλων των δικογραφιών
  • Έστειλε εξώδικο που χαρακτηρίζει ψευδή όσα λέει ο κ. Αγγελής
  • Για το περιστατικό με τις δικογραφίες επικαλείται και καταθέσεις υπάλληλων.

Οι αναφορές αυτές που περιγράφουν σημεία και τέρατα στα ενδότερα της Δικαιοσύνης , έγιναν μέχρι τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επέλεξε τότε να διερευνηθεί μόνο το σκέλος που αφορά τη διαρροή για τη συνάντηση στη Βιέννη, και τίποτα από όλα τα άλλα. Τι άλλαξε 4 μήνες μετά και λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από τη θέση της ώστε να διατάξει έρευνα; Απλώς η αναφορά του κ. Αγγελή δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο.

Η κ. Δημητρίου διέταξε διπλή έρευνα, τόσο για όσα λέει ο κ. Αγγελής όσο και για όσα αναφέρει η κ. Τουλουπάκη. Ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που θα διενεργήσει το Συμβούλιο Επικρατείας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ