Κοινωνία

22 Ιουνίου 2019 12:45

“Συναγερμός” για την συνεργό της Ρούπα και του Μαζιώτη

Διάβασέ μου το...

Το “κόλπο” της στην διάρκεια της δίκης και το "στρίβειν" πριν από την ημέρα της κρίσης.

“Συναγερμός” για την συνεργό της Ρούπα και του Μαζιώτη
-

Άκαρπες παραμένουν οι αναζητήσεις των αστυνομικών για την συνεργό της Ρούπα και του Μαζιώτη, η οποία «εξαφανίστηκε» λίγες ώρες πριν από την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, με την οποία της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 35 ετών για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η 25χρονη τότε γυναίκα, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2017 μαζί με την Πόλα Ρούπα, στο σπίτι της οποίας είχαν βρεθεί τότε, μεταξύ άλλων: δύο πολεμικά τυφέκια, δύο πυροβόλα όπλα-πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και χρηματικό ποσό.

Η «εξαφανισμένη» είχε προφυλακιστεί, αλλά με την παρέλευση του 18μηνου, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Το πρωί της Παρασκευής, η 27χρονη πλέον γυναίκα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Όμως ούτε παρέστη στο δικαστήριο ούτε έχει συλληφθεί, καθώς μόλις το βράδυ της Πέμπτης, ο πατέρας της μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής της, στον Άγιο Δημήτριο και δήλωσε ότι η κόρη του έχει… εξαφανιστεί, σημαίνοντας «συναγερμό» στην Ελληνική Αστυνομία.

Η δικηγόρος της ζήτησε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή, το δικαστήριο, όμως, δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η γυναίκα έπρεπε να έχει πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ