Αθλητικά

09 Ιουλίου 2019 10:46

Μήνυση από Αντετοκούνμπο για εκμετάλλευση του σήματος “Greek Freak”

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει ο MVP του ΝΒΑ στη μήνυσή του. Η εκμετάλλευση της φήμης και του ονόματός του από επιχειρηματία.

Μήνυση από Αντετοκούνμπο για εκμετάλλευση του σήματος “Greek Freak”
-

Μήνυση κατά ενός άνδρα από τη Μασαχουσέτη, που πωλούσε προϊόντα «Greek Freak» χωρίς την άδειά του, κατάθεσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο παίκτης των Bucks κατηγόρησε τον επιχειρηματία που πουλά αντικείμενα εμπνευσμένα από παίκτες του ΝΒΑ ότι, εκμεταλλεύτηκε το εμπορικό του σήμα του για να βγάλει λεφτά από την επιτυχία του.

Σύμφωνα με τη μήνυση, που κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν,  ο επιχειρηματίας ενήργησε με κακή πίστη «με σκοπό να μπερδέψει και να παραπλανήσει τους καταναλωτές, κάνοντάς τους να πιστεύουν πως αγοράζουν προϊόντα σχετιζόμενα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έναν από τους πιο επιτυχημένους και διάσημους παίκτες του ΝΒΑ».

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο επιχειρηματίας δεν απάντησε όταν ο Γιάννης του έστειλε επιστολή, τον περασμένο Μάιο ζητώντας του να σταματήσει να πουλά προϊόντα με το σήμα του, μεταξύ των οποίων και φούτερ.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν απάντησε, όταν προσεγγίστηκε από διεθνή Μέσα. Ο Αντετοκούνμπο ζητεί τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ για ζημίες, μεταξύ των οποίων μη καθορισμένη ζημιά, ενώ του ζητά να μην υπάρξει περαιτέρω παραβίαση.

Στη μήνυση αναφέρεται και ότι το πρόσωπο του Αντετοκούνμπο μπήκε σε χάρτινη κατασκευή, αποτελούμενη από σώμα, ενώ προσφέρονταν στους θαυμαστές των Bucks έκπτωση 10% αν κατάφερναν να πετύχουν τον στόχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ