Καιρός

10 Ιουλίου 2019 06:00

Καιρός: καύσωνας με καταιγίδες, μπουρίνια και χαλάζι την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Μέχρι τους 42 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος. Που θα φτάσει τα 7 μποφόρ ο αέρας. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα βόρεια της χώρας, από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης. Τα φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους (μπουρίνια) στην Μακεδονία, στη Θράκη και στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια μέρη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ, που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανόν στη δυτική Στερεά. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που την νύχτα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με ένταση τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο,  2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στην Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά. Τη νύχτα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που το απόγευμα θα είναι νοτιάδες, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Την νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, που τοπικά θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 42 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, που τοπικά θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που τις πρώτες ώρες του 24ώρου θα είναι τοπικά ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες και βαθμιαία και στην Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα καταγράψει σημαντική πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ