Κοινωνία

12 Ιουλίου 2019 17:10

Φωτιά στην Κεφαλονιά

Διάβασέ μου το...

"Μάχη" με τις φλόγες από στεριά και αέρα έδωσαν οι Πυροσβέστες.

Φωτιά στην Κεφαλονιά
-

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το απόγευμα της Παρασκευής για φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Προκοπάτα Κεφαλονιάς.

Η φωτιά έκαιγε κοντά σε σπίτια, ωστόσο οι πυροσβέστες κατάφεραν να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο περίπου τρεις ώρες μετά. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν 26 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ένα αεροσκάφος, 1 ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα τύπου PZL.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πραγματοποιούν ρίψεις, ωστόσο στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις για την αποφυγή αναζωπύρωσης.

Εν τω μεταξύ, αντιμέτωποι με δυο μέτωπα φωτιάς βρέθηκαν οι Πυροσβέστες στην Αττική. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στον Ασπρόπυργο, κοντά στην Αττική Οδό, η οποία μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση. Το δεύτερο μέτωπο φωτιάς ήταν στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, σε αγροτοδασική έκταση, ωστόσο, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι και σε δασική περιοχή λίγο έξω από τη Νικήτη με κατεύθυνση προς Νέο Μαρμαρά στην Χαλκιδική. Η φωτιά, μέχρι στιγμής, έχει κάψει περίπου 1,5 στρέμμα, σε ξερά χόρτα και καλάμια.