Τεχνολογία - Επιστήμη

13 Ιουλίου 2019 19:37

Πιερρακάκης: το 112 πρέπει να λειτουργεί μέχρι το τέλος του έτους

Text to Speech

Τι είπε για τον “ψηφιακό ανένδοτο” που κήρυξε και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Πιερρακάκης: το 112 πρέπει να λειτουργεί μέχρι το τέλος του έτους

«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί ούτε μια μέρα», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα”, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σημειώνει ότι το σύστημα του “112” οφείλει να έχει παραδοθεί και να είναι λειτουργικό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και προσθέτει ότι αναζητά λύσεις «τις οποίες θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στο ενδιάμεσο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Μιλώντας για τον “ψηφιακό ανένδοτο” που κήρυξε και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, επεσήμανε: «ο πρώτος στόχος αφορά μια σειρά από απλοποιήσεις διαδικασιών, με αρχική έμφαση στη γέννηση ενός παιδιού και στην απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Ο δεύτερος στόχος αφορά τη δημιουργία ψηφιακών ταυτοτήτων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα για να μπορούν οι πολίτες να αποκτούν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες. Ο τρίτος, τη δημιουργία ενιαίας πύλης εισόδου για το Δημόσιο. Δηλαδή τη συγκέντρωση όλης της διαθέσιμης πληροφορίας σε ένα σημείο, κατά τα πρότυπα του αγγλικού Gov.uk».

Αναφερόμενος στο πώς από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο κύκλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Πιερρακάκης είπε «είμαστε σε μια φάση που αποτελεί ιστορικό σημείο καμπής. Αν δει κανείς τον ελληνικό 20ό αιώνα, στα σημεία καμπής οι διαχωριστικές γραμμές του πολιτικού συστήματος επαναχαράσσονται - συχνά από το μηδέν».

«Έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης, καλούμαστε να επανεφεύρουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Απαιτούνται νέες συνθέσεις και διάθεση μεγάλων υπερβάσεων. Αυτή ήταν και η εντολή της 7ης Ιουλίου», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ