Τεχνολογία - Επιστήμη

21 Ιουλίου 2019 14:22

Πιερρακάκης: μείωση της γραφειοκρατίας μέσω του gov.gr

Διάβασέ μου το...

Προανήγγειλε τη δημιουργία μιας κεντρικής διαδικτυακής πύλης. Τι είπε για το "112" που επανήλθε μετά τη θεομηνία στη Χαλκιδική.

Πιερρακάκης: μείωση της γραφειοκρατίας μέσω του gov.gr
-

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέπτυξε στη Βουλή ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης προανήγγειλε τη δημιουργία μιας κεντρικής διαδικτυακής πύλη, το gov.gr, όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι ψηφιακές λύσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες και όσοι συναλλάσσονται με το δημόσιο.

Αναφερόμενος στην υπηρεσία «112», που επανήλθε μετά τη θεομηνία στη Χαλκιδική, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως θα είναι διαθέσιμη στο τέλος του έτους. Όπως είπε, η βασική υποδομή του συστήματος είναι ήδη λειτουργική και καταβάλλεται προσπάθεια η υπηρεσία να είναι διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες και για όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Επανέλαβε δε, τη δέσμευση μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, σε συνεργασία με τους παρόχους, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να έχει στη διάθεσή της μια “ενδιάμεση λύση”, η οποία θα αφορά στη δυνατότητα αποστολής SMS σε επιλεγμένες περιοχές, σε περίπτωση που υπάρξει η σχετική αναγκαιότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ