Κοινωνία

22 Ιουλίου 2019 12:03 Τελευταία ενημέρωση : 22 Ιουλίου 2019 23:00

Με “χτυπήματα” σε τουριστικές περιοχές απειλεί ο Ρουβίκωνας

Διάβασέ μου το...

"Όσο η κυβέρνηση μένει πιστή στο δόγμα της μηδενικής ανοχής, τόσο οι αναρχικοί θα χτυπούν στα πιο τουριστικά μέρη", αναφέρει ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Με “χτυπήματα” σε τουριστικές περιοχές απειλεί ο Ρουβίκωνας
-

Με “χτυπήματα” σε τουριστικές περιοχές απειλεί γνωστό στέλεχος του Ρουβίκωνα μετά την πρώτη μετεκλογική ενέργεια στο ΣΕΒ από την αναρχική συλλογικότητα.

Αναφέρει στον λογαριασμό του στο Facebook πως όσο η κυβέρνηση μένει πιστή στο δόγμα της μηδενικής ανοχής, τόσο οι αναρχικοί θα χτυπούν στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας.

“Αν η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντι μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε και εμείς ανάλογα. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με "μηδενικές ανοχές" θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη” τονίζει χαρακτηριστικά, στην ανάρτησή του, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Αναφέρει, μάλιστα, πως για αρκετή ώρα μοίραζαν φυλλάδια στους τουρίστες στην περιοχή της Ακρόπολης, χωρίς κανένας να τους σταματήσει, και υπογραμμίζει πως το χτύπημά τους με μπογιές έγινε λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή και το Σύνταγμα.

«Κανονίστε να μην υπάρξει κλιμάκωση από μεριά σας, αλλιώς θα δείτε παρεμβάσεις δεκάδων ατόμων σε όλα τα τουριστικά μέρη και τους νεόφερτους μαυροντυμένους κομάντο με τα αυτόματα και τα βανάκια να κυνηγάνε διαδηλωτές μπροστά στα έντρομα μάτια γερμανών τουριστών» γράφει ο ίδιος.

Συνελήφθη το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα

Λίγο μετά την επίθεση στον ΣΕΒ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο άτομα. Το στέλεχος του Ρουβίκωνα αναφέρει ότι οι συλλήψεις έγιναν μακριά από την οδό Ξενοφώντος, και ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την ενοχή των συλληφθέντων.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα προσήχθη το απόγευμα της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ, τόσο για την παρέμβαση στον ΣΕΒ όσο και για την ανάρτηση στα social media. Η προσαγωγή του 40χρονου μετατράπηκε σε σύλληψη.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία είναι ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας που έγινε στον ΣΕΒ και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων.

Εν τω μεταξύ, σε βάρος των δύο μελών του Ρουβίκωνα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο.