Κόσμος

28 Ιουλίου 2019 16:05

Πανικός από φωτιά σε τουριστικό θέρετρο της Κροατίας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη δασική καταστροφή από τη φωτιά που ξέσπασε σε παραλιακή περιοχή της Αδριατικής.

Πανικός από φωτιά σε τουριστικό θέρετρο της Κροατίας (βίντεο)
-

Πυροσβέστες με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων της Κροατίας έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε παραλιακή περιοχή της Αδριατικής, μακριά από τα σπίτια της περιοχής, αλλά και τις ανεμογεννήτριες που υπάρχουν εκεί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στην πόλη Σιμπένικ και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 200 περίπου πυροσβέστες και 50 στρατιώτες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχεραίναν το έργο τους.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή, όπου επιχείρησαν και από αέρος σκάφη, τα οποία αποσύρθηκαν τη νύχτα.

Το πρωί της Κυριακής διαπιστώθηκε ότι, περίπου 9 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής περιοχής είχαν γίνει στάχτη, ενώ ολόκληρος ο λόφος ήταν καλυμμένος με πυκνό καπνό.

φωτιά - Κροατία

Από τη φωτιά δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός, αν και το πλησιέστερο στην εστία χωριό εκκενώθηκε από τους κατοίκους του.

Η φωτιά μάλιστα πλησίασε απειλητικά τον κεντρικό οδικό άξονα της περιοχής που την συνδέει με τα βόρεια της χώρας με τις Δαλματικές ακτές, αναγκάζοντας τις Αρχές να τον κλείσουν προσωρινά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος, καθώς η τουριστική σεζόν είναι στην κορυφή της.

Το πρωί της Κυριακής η φωτιά ήταν υπό έλεγχο, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχει κατασβεστεί εντελώς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ