Κόσμος

11 Αυγούστου 2019 09:21

Βατικανό: Απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον άνδρα, ο οποίος φώναζε “ο Αλλάχ είναι μεγάλος”. Εικόνες από κάμερα ασφαλείας.

Βατικανό: Απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου (βίντεο)
-

Ένας Ιρακινός, ο οποίος έχει ζητήσει να του χορηγηθεί άσυλο στην Ιταλία, συνελήφθη το Σάββατο από την αστυνομία αφού φώναξε “ο Αλλάχ είναι μεγάλος” και απείλησε να αυτοπυρποληθεί κοντά στο Βατικανό, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν πολύ ταραγμένος, κρατούσε έναν αναπτήρα μπροστά στους ένστολους φρουρούς, που βρίσκονταν κοντά στις κιονοστοιχίες που πλαισιώνουν την Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Ιρακινός διατύπωσε κάποιες φράσεις που στερούνταν νοήματος, στις οποίες αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν την έκφραση στα αραβικά “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος” προτού δύο αστυνομικοί με πολιτικά τον ρίξουν στο έδαφος και τον ακινητοποιήσουν.

Ο άνδρας φορούσε ένα τζιν και ένα μαύρο μπλουζάκι και δεν διακρίνεται στις εικόνες να είχε μαζί του κάποιο σακίδιο ή κάποια φιάλη με εύφλεκτο υλικό. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο από κάμερας ασφαλείας, δύο λεπτά πέρασαν από τότε που ο άνδρας άρχισε να απειλεί ως τη σύλληψή του. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας τον είχαν υπό διαρκή παρακολούθηση όση ώρα απειλούσε κάνοντας χειρονομίες. Τελικά, χάρις στην επέμβαση των αστυνομικών, ο Ιρακινός ακινητοποιήθηκε και απομακρύνθηκε από τον χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ανησυχίας στους τουρίστες και τους πιστούς.