Οικονομία

06 Σεπτεμβρίου 2019 16:29

120 δόσεις: Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη νέα ρύθμιση χρεών

Διάβασέ μου το...

Μέσω twitter καλεί ο Πρωθυπουργός τους πολίτες να μην αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έντονο το ενδιαφέρον από τις πρώτες ώρες.

120 δόσεις: Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη νέα ρύθμιση χρεών
-

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους φορολογούμενους που έχουν οφειλές στην Εφορία, να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις.

Η πλατφόρμα άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου και η προθεσμία εκπνέει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η νέα ρύθμιση προβλέπει τη μείωση τη ελάχιστης οφειλής στα 20 ευρώ από 30 ευρώ που προέβλεπε η προηγούμενη, τη μείωση του επιτοκίου στο 3% από 5% ενώ δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση σε επιχειρήσεις που έχουν βασική οφειλή ως 1 εκ. ευρώ. Όπως επισημαίνεται στην ανάρτηση, άλλη τέτοια ευκαιρία δεν θα υπάρξει.

Την ίδια στιγμή, εντονότατο εμφανίζεται να είναι το ενδιαφέρον των οφειλετών για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων της εφορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ, μέχρι στις 16:00 σήμερα είχαν υποβληθεί 3.800 αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση.

Εν τω μεταξύ  επικρατεί συνωστισμός τις τελευταίες εβδομάδες και στην πλατφόρμα για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Έως τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ο συνολικός αριθμός των οφειλετών είχε ανέλθει στους 113.427, ενώ το ποσό που ρυθμίστηκε έφθασε σε 1.666.830.032 ευρώ. Οι συνολικές εισπράξεις που μπήκαν στα ταμεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έφθασαν στα 128.398.000 ευρώ.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η εφαρμογή για τη νέα και βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι πλέον ανοιχτή για πολίτες και επιχειρήσεις που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Καλώ τους πολίτες να μην αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Κυριάκος Μητσοτάκης - 120 δόσεις - twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ