Κοινωνία

18 Σεπτεμβρίου 2019 16:16

Απίστευτο! Χωρίς ανιχνευτή μετάλλων για ένα εξάμηνο οι φυλακές Κορυδαλλού

Διάβασέ μου το...

Μηχάνημα ανίχνευσης ναρκωτικών που είχε αγοραστεί παρέμεινε ανενεργό επί μια δεκαετία.

Απίστευτο! Χωρίς ανιχνευτή μετάλλων για ένα εξάμηνο οι φυλακές Κορυδαλλού

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση, ότι οι φυλακές του Κορυδαλλού, είχαν παραμείνει για 6 μήνες χωρίς ανιχνευτή μετάλλων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», μπορεί να υπήρξαν περιπτώσεις που όπλα ή μαχαίρια εισχώρησαν στις φυλακές γιατί το υπουργείο αδυνατούσε να επισκευάσει την κύρια πύλη εισόδου των φυλακών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία ιστορία που εκτυλίχθηκε το 2018. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί πως τη φύλαξη και τον έλεγχο της κύριας πύλης θα αναλάμβανε η εξωτερική φρουρά. Οι εξωτερικοί φύλακες είχαν εξ αρχής εκφράσει τον προβληματισμό τους για τα νέα τους καθήκοντα καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκούσε.

Όμως, όταν ανέλαβαν τον Αύγουστο του 2017 διαπίστωσαν πως η υποστελέχωση ήταν το μικρότερο από τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν καθώς το μηχάνημα ανίχνευσης ναρκωτικών που είχε αγοραστεί προ δεκαετίας δεν είχε λειτουργήσει ποτέ ενώ στις αρχές του 2018 συνειδητοποίησαν πως δεν λειτουργούσε ούτε η μαγνητική πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων.

Το υπουργείο ενημερώθηκε άμεσα αλλά κανείς δεν πήγαινε να φτιάξει το μηχάνημα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τότε το υπουργείο τους έδωσε ατύπως τη συμβουλή να προσποιούνται πως περνούν κανονικά τους επισκέπτες από έλεγχο για να μην κινήσουν υποψίες.

Ο τότε διοικητής είχε στείλει δύο επιστολές με τις οποίες έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, όμως η απάντηση που είχε πάρει ήταν πως καθυστερούσαν γιατί υπήρχε δυσκολία να προμηθευτούν ένα συγκεκριμένο ανταλλακτικό από την Ιταλία. Αποτέλεσμα ήταν να χρειαστούν 6 μήνες να επισκευαστεί το μηχάνημα και για όλο αυτό το διάστημα να μπορεί ο καθένας να περάσει μέσα στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα ό,τι ήθελε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ