Κοινωνία

25 Σεπτεμβρίου 2019 17:44

Πρόταση για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Διάβασέ μου το...

Θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Τι αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρόταση για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου προτείνει ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος διεκδίκησε τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συγκεκριμένη οδό βρήκε τον θάνατο, πριν από έναν χρόνο, ο Ζακ Κωστόπουλος.

«Tο ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων είναι να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή», αναφέρει σε ανάρτησή που έκανε στα social media, συμπληρώνοντας πως η “Ανοιχτή Πόλη” θα καταθέσει την πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:

«Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει. Ταυτόχρονα όμως παραμένει και η ανάγκη να μην ξεχάσουμε. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων είναι να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή. Να συμβάλει στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη συμπεριληπτική με ασφάλεια για όλους και όλες. Η Ανοιχτή Πόλη θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης.

" ... μπορούμε, ακόμα και μέσα στο πιο πηχτό σκοτάδι να παράγουμε φως. Αυτό άλλωστε έκανε πάντα η κοινότητα μας.

Και ότι, ναι ρε, όσο κλισέ και να ακούγεται, η αγάπη θα νικήσει"

Ζακ Κωστόπουλος

#justice4ZakZakie

(φωτογραφία και κείμενο από την έκδοση που επιμελήθηκαν οι Νίκος Κωστόπουλος, Αλέξανδρος Κάτσης, Μαρία Λούκα και Γιάννης Καρπούζης. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του δικαστικού αγώνα που δίνει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ