Κοινωνία

14 Οκτωβρίου 2019 16:03 Τελευταία ενημέρωση : 14 Οκτωβρίου 2019 22:17

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: Αγοράκι 2,5 ετών πνίγηκε από τροφή

Διάβασέ μου το...

Πατέρας του άτυχου παιδιού είναι ένας αστυνομικός. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: Αγοράκι 2,5 ετών πνίγηκε από τροφή

Αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Διαβατηρίων του Ελευθέριος Βενιζέλος έχασε τον μόλις 2,5 ετών γιο του από πνιγμό. Όπως έκανε γνωστό η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, σε ανακοίνωσή της, το αγοράκι πνίγηκε από μια τροφή που έφαγε κι ενώ βρισκόταν στον παιδικό σταθμό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής: 

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας, που υπηρετεί στο Τμήμα Διαβατηρίων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ο οποίος έχασε το δυόμιση (2,5) χρονών γιο του.

Ο θάνατος του παιδιού προήλθε από πνιγμό λόγω τροφής και ενώ βρισκόταν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Μαζί με την θλίψη και την οδύνη μας, εκφράζουμε και την αγανάκτησή μας για τον τρόπο που αυτή η παιδική ψυχή, η οποία μέρες τώρα έδινε μάχη για την ζωή, περιήλθε σε αυτήν την κατάσταση με συνέπεια να φύγει από την ζωή.

Είμαστε δίπλα στον αγαπημένο μας συνάδελφό και φίλο προκειμένου να του συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο, αφενός για να βρει την δύναμη να αντιμετωπίσει την ανείπωτη τραγωδία και αφετέρου να τιμωρηθεί η εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων, αν αυτή υπάρχει, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Το μόνο σίγουρο, είναι πως έφυγε ένας μικρός άγγελος…».

Η περιγραφή διασώστη του ΕΚΑΒ για την μεταφορά του μωρού στο νοσοκομείο

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου δέκα ημέρες πριν, ωστόσο σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, διασώστης του ΕΚΑΒ που βρέθηκε στο περιστατικό είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Facebook τότε:

"Δύο ετών χωρίς αναπνοή σε παιδικό σταθμό. Η μηχανή του ΕΚΑΒ άμεσα στο σημείο ξεκινάει ανάνηψη. Εμεις φθάνουμε στο σημείο αμέσως μετά και παραλαμβάνουμε χωρίς αναπνοή συνεχίζοντας τις προσπάθειες ανάνηψης καθοδόν για το νοσοκομείο. Η αστυνομία μαζί με την μηχανή του ΕΚΑΒ ανοίγουν τον δρόμο σε όλη την διαδρομή ως προπομποί. Γρήγορη άφιξη στο Παίδων με το παιδί να ανανήπτει στο Νοσοκομείο. Η καρδιά ενός παιδιού χτυπάει και πάλι χάρη στο ότι όλοι έκαναν την δουλειά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! Μην καλείτε ασθενοφόρο για να κερδίσετε προτεραιότητα στα νοσοκομεία! Μην καλείτε το ΕΚΑΒ χωρίς λόγο και ενώ μπορείτε να πάτε μόνοι σας στο νοσοκομείο! ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο παιδί και καλή δύναμη στους γονείς. Ελπίζω να πάνε όλα καλά". 

Το μικρό αγγελούδι έδωσε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, όμως τελικά δεν τα κατάφερε, σκορπίζοντας θλίψη στο πανελλήνιο. 

ΕΚΑΒ - παιδικός σταθμός - πνιγμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ