Οικονομία

24 Οκτωβρίου 2019 12:03

Γιατί να μετατρέψω το τζάκι μου σε ενεργειακό;

Διάβασέ μου το...

Οι εναλλακτικές, η διαδικασία της “αλλαγής” και τα θετικά αποτελέσματα για την τσέπη του ιδιοκτήτη και για το Περιβάλλον.

Γιατί να μετατρέψω το τζάκι μου σε ενεργειακό;
-

Τα ενεργειακά τζάκια αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο θέρμανσης. Απευθύνονται σε όσους αναζητούν άριστη λειτουργία, αντοχή και μοναδικό σχεδιασμό. Γεμίζουν τον χώρο θαλπωρή και ζεστασιά, ενώ παράλληλα εξοικονομούν καύσιμη ύλη και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Και αν έχω ήδη ένα κλασικό τζάκι μπορώ να το μετατρέψω σε ενεργειακό;

Φυσικά. Τοποθετώντας στο εσωτερικό ενός παραδοσιακού τζακιού μια ένθετη ενεργειακή εστία-κασέτα, μπορείτε μέσα σε μια μέρα και χωρίς μερεμέτια, να μετατρέψετε το τζάκι σας σε ενεργειακό. Οι ένθετες ενεργειακές κασέτες είναι έτοιμες εστίες που αναβαθμίζουν το παλιό τζάκι από χαμηλής απόδοσης σε σύγχρονο υψηλής απόδοσης.

Σε τι υπερτερεί το ενεργειακό τζάκι;

Τα ενεργειακά τζάκια έχουν μεγάλη θερμική απόδοση και μπορούν να ζεστάνουν ολόκληρο το σπίτι, μειώνουν την κατανάλωση των ξύλων στο ήμισυ, σας απαλλάσσουν από το κάπνισμα του ανοιχτού τζακιού, προσφέρουν ασφάλεια χάρη στην ειδική πυράντοχη πόρτα και προστατεύουν τον χώρο από σπίθες λόγω καύσης των ξύλων.

Πώς θα εξασφαλίσω ότι το τζάκι θα λειτουργεί σωστά;

Για είστε σίγουροι πως η μετατροπή έχει γίνει σωστά, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά την ένθετη εστία και να εμπιστευτείτε μια εταιρεία με εμπειρία στον χώρο η οποία διαθέτει πιστοποιημένα προϊόντα και φυσικά εξειδικευμένο προσωπικό. Εξασφαλίζοντας αυτούς τους παράγοντες μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι άρτιο τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

Ποια είναι τα είδη ενεργειακών κασετών;

Υπάρχουν δυο κατηγορίες:

  • Οι κασέτες παλιάς γενιάς με μαντεμένιες εστίες με μεταλλικό περίβλημα
  • Οι κασέτες τελευταίας γενιάς με διπλό μεταλλικό σκελετό από χάλυβα και εσωτερική επένδυση από μαντέμι ή πυρίμαχο υλικό.

Οι σύγχρονες ένθετες εστίες διαθέτουν σύστημα δευτερεύουσας καύσης-μετάκαυσης και σέβονται το περιβάλλον. Μέσα από μια μεγάλη γκάμα ένθετων εστιών μιας ή δυο όψεων, ανώτερης ποιότητας και άριστης κατασκευής μπορείτε να επιλέξετε αυτή που πληρεί τις προδιαγραφές του χώρου και καλύπτει τις ανάγκες θέρμανσής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.starfire.gr