Πολιτική

14 Νοεμβρίου 2019 21:01

Κουτσούμπας; Αγωνιστική απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή

Διάβασέ μου το...

«Η κυβέρνηση “δίνει τα ρέστα της” για να αποδείξει ότι η αντιλαϊκή πολιτική επιβάλλεται με ένταση του αυταρχισμού», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Κουτσούμπας; Αγωνιστική απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή
-

«Η κυβέρνηση, η οποία «μπήκε με φόρα» για να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου, δίνει τα ρέστα της για να αποδείξει ότι αυτή η πολιτική επιβάλλεται με ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής», σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικα:

«Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία από την πρώτη στιγμή είπαμε πως μπήκε με φόρα για να υλοποιήσει την αντιλαϊκή, πολιτική για λογαριασμό το κεφαλαίου, δίνει τα ρέστα της για να αποδείξει ότι αυτή η πολιτική επιβάλλεται με ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Γιατί να πρωτομιλήσουμε;

Για τους Ποινικούς Κώδικες που ενσωματώνουν αντιδραστικούς θεσμούς, διευρύνουν τις διατάξεις του τρομονόμου ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική πράξη οποιαδήποτε απλό αδίκημα;

Για τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο όπου βασική σας επιδίωξη είναι να βάλετε στον ηλεκτρονικό γύψο το εργατικό κίνημα;

Για όλα αυτά βέβαια δεν έχετε παράπονο, βρήκατε αρκετή έτοιμη δουλειά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την προχωράτε με το γνωστό δικό σας τρόπο.

Γιατί αλήθεια να πρωτομιλήσουμε;

Μήπως για την παραβίαση του ασύλου και την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν για το lock out στην ΑΣΟΕΕ, τη Δευτέρα το πρωί, τις συλλήψεις φοιτητών και ό,τι φυσικά ακολούθησε;

Από το κλίμα αστυνομοκρατίας που καλά κρατεί μέχρι και την προαναγγελία έντασης της καταστολής από υπουργό σας;

Όλη αυτή την περίοδο χιλιάδες φοιτητές γεμίζουν τα αμφιθέατρα συζητάνε συλλογικά αποφασίζουν κινητοποιήσεις για το κόστος σπουδών που μεγαλώνει, για τα πτυχία που τα βάζουν στην κορνίζα, γιατί δεν βρίσκουν δουλειά, για τις ελλείψεις στην στέγαση, στις υποδομές.

Απορρίπτουν τα παραμύθια σας ότι έχουν δήθεν να λαβαίνουν από μια ανάπτυξη, από την οποία έχουν να κερδίσουν μόνο οι λίγοι, κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Και να’ στε σίγουροι πως θα απαντήσουν στον αυταρχισμό και την καταστολή, μαζικά και αγωνιστικά».