Καιρός

18 Νοεμβρίου 2019 17:25

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη. Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Οδηγίες για τους αγρότες.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Η παράδοση από 15 Νοεμβρίου και μετά λέει ότι "η… Πούλια βασιλεύοντας το μήνυμά της στέλνει, "ούτε τσοπάνος στα βουνά, ούτε ζευγάς στους κάμπους".  Κάτι που φέτος δεν επαληθεύεται καθώς δεν έχουμε ούτε χιόνια, ούτε κρύο. Το φθινόπωρο συνεχίζεται....

Πιο αναλυτικά για αύριο Τρίτη, περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και για λίγο στις Κυκλάδες και το Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 19  βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 11 έως 21 και νοτιότερα από 15 έως 22  βαθμούς Κελσίου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5, στο Ιόνιο από το μεσημέρι και μετά 6 και την νύχτα 7 μποφόρ, που ευνοούν την μεταφορά σκόνης.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές:

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 19/11/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας, διαπιστώνεται πως σε όλες τις περιοχές, οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από τα παθογόνα και τους εχθρούς της καλλιέργειας.

Ειδικότερα για τον περονόσπορο, στα πεδινά της Δυτικής Ελλάδας και το Ιόνιο, οι τελευταίες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τη διάρκεια διύγρανσης του φυλλώματος και τη θερμοκρασία διύγρανσης, δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες για το ξεκίνημα προσβολών, σε όλες τις περιοχές.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά οι φυτείες να προστατεύονται με 7-ήμερες επεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση, τον προγραμματισμό και την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος με το οποίο θα γίνεται η επέμβαση, να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων».

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ