Κόσμος

13 Δεκεμβρίου 2019 09:41

Νέα Ζηλανδία: ανασύρθηκαν οι σοροί των αγνοουμένων μετά την έκρηξη ηφαιστείου

Διάβασέ μου το...

Ριψοκίνδυνη αποστολή του στρατού για την ανάσυρση των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο White Island.

Νέα Ζηλανδία: ανασύρθηκαν οι σοροί των αγνοουμένων μετά την έκρηξη ηφαιστείου
-

Οι σοροί έξι θυμάτων της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας ανασύρθηκαν χάρη σε μια ριψοκίνδυνη αποστολή του στρατού, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

«Ανακτήθηκαν (...) τα πτώματα από το νησί Γουάιτ και βρίσκονται πάνω στο (πλοίο) HMNZS Wellington», δήλωσε ο Τζον Τιμς, υπαρχηγός της αστυνομίας.

Ο επιβεβαιωμένος απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους οκτώ νεκρούς, καθώς δύο άνθρωποι που νοσηλεύονται με εγκαύματα υπέκυψαν σε νοσοκομεία. Πάνω από 20 εγκαυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πολλοί από τους τραυματίες έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι εισάγονται 1,2 εκατ. τετραγωνικά δέρματος, καθώς η ποσότητα που χρειάζεται αντιστοιχεί σε περίπου 60 δωρητές, ενώ στη Νέα Ζηλανδία μόλις πέντε ως δέκα προσφέρουν δέρμα στις ειδικές τράπεζες σε ετήσια βάση, έγραψε η εφημερίδα New Zealand Herald. Ομάδες χειρουργών σε διάφορες εγκαυματολογικές μονάδες εργάζονται ασταμάτητα.

Νέα Ζηλανδία - ηφαίστειο